Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punainen linssikeitto riisin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 225 g punaisia linssejä
  • 8 dl kasvislientä
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemitallista rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 3 rkl riisiä

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit huolellisesti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Paista sipulia kunnes se saa hieman väriä. Puserra valkosipuli kattilaan ja paista vielä hetki.

2. Lisää linssit ja kasvisliemi. Mausta korianterilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen kunnes linssien rakenne rikkoutuu, n. 40 minuuttia.

3. Lisää riisi ja tarvittaessa lisää lientä, mikäli koostumus vaikuttaa liian sakealta. Anna kiehua hiljalleen kunnes riisi on pehmennyt.

Lisää aiheesta:

Linssikeittoa sitruunallaSipulilinssitKikhernepaellaBulgarialainen linssikeittoSipulinen linssimuhennosLinssicurrya ja pinaattia
LinssikeittoKeitotKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaGoGreen

Paastoajan, Ramadanin, aikana monissa muslimimaissa tarjoillaan usein linssikeittoa. Niissä on paljon proteiinia ja ne tekevät kylläiseksi. Linssit soseutuvat noin 40 minuutin keittämisen jälkeen, joten ne antavat keitolle myös hyvää rakennetta.

Alkuruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto
  • 31.10.202214:46
    Vegaaninen

    Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

  • 14.01.202009:39
    Kasvisruoka

    Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Linssikeittoa sitruunalla

  • 23.04.201415:31
    Päivän resepti

    Nopea linssikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sipulilinssit