Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Provencelaiset simpukat kuorissaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdelle-kolmelle

  • 30 simpukkaa kuoressaan
  • 75 g voita
  • 1 salottisipuli, hienonnettu
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 2-3 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Keitä vedessä kannen alla, tarkista että kaikki ovat avautuneet, heitä loput pois.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan.

3. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle. Gratinoi uunissa n. 5 minuuttia kunnes voi on sulanut. Tarjoile vaalean leivän kera.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukatSinisimpukoita foliossaGratinoidut simpukat kuorissaanGratinoidut valkosipulisimpukatRannikon simpukkakeittoKala-sitruspata
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreita simpukoita saa nykyään helposti joka puolelta maata. Tarkista, että kaikki ovat kiinni ennen kuin keität ne, ja auenneet keittämisen jälkeen. ”Provencelainen” tarkoittaa tässä, että ruoassa on valkosipulia.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan