Tuoreita simpukoita saa nykyään helposti joka puolelta maata. Tarkista, että kaikki ovat kiinni ennen kuin keität ne, ja auenneet keittämisen jälkeen. ”Provencelainen” tarkoittaa tässä, että ruoassa on valkosipulia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdelle-kolmelle
- 30 simpukkaa kuoressaan
- 75 g voita
- 1 salottisipuli, hienonnettu
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 2-3 rkl persiljaa, hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Keitä vedessä kannen alla, tarkista että kaikki ovat avautuneet, heitä loput pois.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Murra simpukoista kuorenpuolikkaat ja laita simpukat jäljelle jäävässä puolikkaassa uunivuokaan.
3. Sekoita voi, sipuli ja mausteet, laita nokareina simpukoiden päälle. Gratinoi uunissa n. 5 minuuttia kunnes voi on sulanut. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.