Possunfilee ja gorgonzolakastike

Hemmottele itseäsi ja läheisiäsi ihanalla kermaisella gorgonzolakastikkeella possunsisäfileen kanssa. Täydennettynä gratinoidulla perunasoseella siitä tulee oikea juhla-ateria.

Kuudelle

  • 900 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 6 annosta perunasosetta
  • 2 munankeltuaista

Kastike

  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • 125 g gorgonzola-juustoa
  • 75 g voita
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 rkl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Puhdista sisäfilee ja jaa se kuuteen osaan. Litistä ne pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita keltuaiset perunasoseeseen.

2. Sekoita sipulisilppu, murennettu juusto ja voi kasarissa, kuumenna hitaasti ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Mausta sinapilla ja pyöristä kermalla. Kastike ei saa kiehua, vain kuumentua kokonaan.

3. Pursota perunasose uunivuoan reunoille. Gratinoi uunin ylätasolla, kunnes sose saa väriä. Paista liha kypsäksi voissa pannulla. Asettele lihat vadille ja kaada kastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!