Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg porsaanfileetä paksuimmasta osasta
  • 300 g herkkusieniä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Lisäksi tarvitset

  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Ruskista liha hyvin joka puolelta 1 rkl voita. Laita liha uuninkestävään vuokaan ja uuniin 10 minuutiksi.

2. Ota liha uunista ja kääri se folioon, laita paketti takaisin vuokaan ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarkista, että sisälämpötila on 77 astetta tai että lihasta tihkuva neste on läpinäkyvää ja kirkasta, jos leikkaat lihaa.

3. Kastike: Sekoita sinappi ja kerma, keitä keskilämmöllä kunnes kastike sakenee hieman. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, paista niitä muutama minuutti voissa, kaada päälle viini. Lisää lämpöä ja anna viinin kiehua kokoon kunnes puolet on jäljellä, lisää sinappikerma ja keitä kunnes kastike jälleen sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Porsaanfilee on yleinen juhlaruoka-aines. Syy tähän on yksinkertainen: Filee on hyvää, helppoa valmistaa ja sitä on hauska muunnella. Tässä reseptissä filee saa makua vaaleasta ranskalaisesta sinapista. Fileen kanssa voit tarjoilla perunamuusia, nauhapastaa tai riisiä.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaLammasta tillikastikkeessaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinNaudanpaisti kermakastikkeessaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella
PorsaanfileeGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee