Porsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658068/landscape16_9/515/290/bb12369662db768617e7516915be74a5/nV/931699-4653.jpg)
Porsaanfilee on yleinen juhlaruoka-aines. Syy tähän on yksinkertainen: Filee on hyvää, helppoa valmistaa ja sitä on hauska muunnella. Tässä reseptissä filee saa makua vaaleasta ranskalaisesta sinapista. Fileen kanssa voit tarjoilla perunamuusia, nauhapastaa tai riisiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg porsaanfileetä paksuimmasta osasta
- 300 g herkkusieniä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 4 dl kuohukermaa
- 1 ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Lisäksi tarvitset
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Ruskista liha hyvin joka puolelta 1 rkl voita. Laita liha uuninkestävään vuokaan ja uuniin 10 minuutiksi.
2. Ota liha uunista ja kääri se folioon, laita paketti takaisin vuokaan ja laita uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarkista, että sisälämpötila on 77 astetta tai että lihasta tihkuva neste on läpinäkyvää ja kirkasta, jos leikkaat lihaa.
3. Kastike: Sekoita sinappi ja kerma, keitä keskilämmöllä kunnes kastike sakenee hieman. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, paista niitä muutama minuutti voissa, kaada päälle viini. Lisää lämpöä ja anna viinin kiehua kokoon kunnes puolet on jäljellä, lisää sinappikerma ja keitä kunnes kastike jälleen sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka