Porsaanfileetä mandariinikastikkeella

Appelsiininmakea kastike antaa ruoalle kiinalaista makua. Riisi vihannesten kera tai perunagratiini ovat maukkaita lisukkeita.

Kuudelle

  • noin 1 kg porsaanfileetä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk mandariinilohkoja
  • 1 appelsiinin mehu ja hienoksi suikaloitu kuori
  • 1-2 tl arrowjuurta
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Mausta liha suolalla, pippurilla ja paprikalla. Paista fileitä hitaasti pannulla voissa, kääntele kunnes ne ovat kypsiä.

2. Kiehauta kuorisuikaleet nopeasti vedessä ja valuta.

3. Nosta lihat pannulta, vatkaa maut pannulta appelsiinimehulla ja siivilöi kattilaan.

4. Lisää mandariinilientä, murusta mukaan liemikuutio ja keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Suurusta arrowjuurella, jonka olet sekoittanut vesitilkkaan.

5. Viipaloi liha, kaada päälle kastike ja koristele mandariinilohkoilla ja kuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!