Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanfileetä madeirakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miedonmakuisen porsaanfileen seuraan sopii hyvin maukas madeirakastike - yhdistelmästä syntyy juhlaherkku yhtä nopeasti kuin helpostikin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Madeirakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl puolikuivaa madeiraa
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipulia voissa ruskistamatta. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta madeira ja lihaliemi toisessa kattilassa. Pane ensimmäinen kattila takaisin levylle ja lisää joukkoon madeiraliemi vähän kerrallaan ja samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua matalalla lämmöllä ilman kantta 10 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Sekoita kastike.

2. Puhdista ruusukaali, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pois kannan uloin osa. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Keitä ruusukaalit ja porkkana.

3. Leikkaa porsaanfileestä pois jänteet ja rasva ja viipaloi sitten se. Nuiji viipaleet ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa 1½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kuullota vihannekset voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi ruusukaalin ja porkkanan kera.

Lisää aiheesta:

Porsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalillaSuikalepihvit kantarellien keraUlkofilee punaviinikastikkeessaPappardellepastaa, naudansuikaleita ja sieniä pippurisessa kastikkeessaHalstrattua kummeliturskaaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
PorsaanfileeKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee