Mainos
Mainos

Miedonmakuisen porsaanfileen seuraan sopii hyvin maukas madeirakastike - yhdistelmästä syntyy juhlaherkku yhtä nopeasti kuin helpostikin.

4 annosta

  • 600 g porsaanfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Madeirakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl puolikuivaa madeiraa
  • 4 dl lihalientä
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota salottisipulia voissa ruskistamatta. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta madeira ja lihaliemi toisessa kattilassa. Pane ensimmäinen kattila takaisin levylle ja lisää joukkoon madeiraliemi vähän kerrallaan ja samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua matalalla lämmöllä ilman kantta 10 minuutin ajan. Sekoita silloin tällöin. Sekoita kastike.

2. Puhdista ruusukaali, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pois kannan uloin osa. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Keitä ruusukaalit ja porkkana.

3. Leikkaa porsaanfileestä pois jänteet ja rasva ja viipaloi sitten se. Nuiji viipaleet ohuiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja paista tai grillaa 1½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kuullota vihannekset voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi ruusukaalin ja porkkanan kera.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.