Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanfilee viherpippurikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 500 g kokonaista, siistittyä porsaanfileetä
  • 8 isoa perunaa
  • 4 rkl voita
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl viherpippureita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 rkl konjakkia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Perunakakku: Keitä perunat lähes kypsiksi, 10-15 minuuttia, kuorineen. Anna niiden jäähtyä ja kuori ne. Raasta perunat karkeasti ja paista kakkuna teflonpannussa nokareessa ruskistettua voita n. 5 minuuttia. Käännä kakku kannen tai lautasen avulla ja paista toiselta puolelta n. 5 minuuttia.

2. Kastike: Hienonna sipuli. Paista sipulia ja viherpippureita muutama minuutti voinokareessa kattilassa. Lisää kerma ja keitä kokoon kunnes noin puolet nesteestä on jäljellä. Mausta suolalla, vastajauhetulla pippurilla ja konjakilla.

3. Liha: Maista kokonainen filee suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Paista ruskistetussa voissa 10-15 minuuttia lihan koosta riippuen. Tarjoile perunakakun, kastikkeen, ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.

Viikonlopun lähestyessä löytää usein porsaanfileetä tarjouksessa. Tässä reseptissä possu saa seurakseen konjakilla maustetun viherpippurikastikkeen. Konjakin voi halutessaan jättää pois, käytä silloin voimakasta fondia saadaksesi kastikkeeseen hyvää makua. Tarjoile perunakakun ja kevyesti keitettyjen sokeriherneiden kera.

Lisää aiheesta:

Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikkoAnkan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaKokonaisena paistettu porsaanfilee portviinikastikkeen keraNaudanpaistia ja kantarellikastikettaMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPannupihvi kantarellikastikkeen kera
PorsaanfileeKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee