Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poronvasan paahtopaistia, sienifricasse, portviinisipuleita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 600 g poronvasan paahtopaistia
  • 1 purjo
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

Sienifricasse

  • 25 g kantarelleja
  • 25 g siitakesieniä
  • 25 g tatteja tai suppilovahveroita
  • 25 g palvattua porsaan ylikypsää savukylkeä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl hienonnettua rakuunaa

Portviinisipulit

  • 2 dl pieniä kuorittuja helmisipuleita
  • 1 dl portviiniä
  • 2 dl mustaviinimarjamehua
  • 3 rkl balsamicoa
  • 3 rkl ruskeaa sokeria

Valmistusohje

Paahda pesty, halkaistu purjo 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes purjo palaa mustaksi. Laita palanut purjo tehosekoittimeen ja jauha hienoksi tuhkamaiseksi jauheeksi.

Mausta poronvasan paahtopaistit suolalla ja mustapippurilla ja pyörittele ne kauttaaltaan mustassa purjotuhkassa.

Paista paistit ensin kuumalla pannulla ja kypsennä loppuun 125-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes paistin sisälämpö on noin 52-54 astetta.

Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen leikkaamista.

MTV3 Huomenta Suomessa valmistaudutaan viikonlopun herkutteluhetkiin ja Petteri Luoto päättää tämänkertaisen Suomen vierailunsa poron kera. Uunissa kypsyy poronvasan paahtopaisti ja rinnalle myös perjantaiseen tapaan viiniasiantuntijan viinivinkit, Petterin kanssa studiossa tänään Timo Hannula.

Nostele leikattuja lihaviipaleita lautaselle ja niiden päälle pieniä ohuita siivuja ilmakuivatusta kinkusta.

Paista kuumalla pannulla kuutioitu porsaan savukylki, hienonnettu salottisipuli ja paloitellut sienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistokseen loppuvaiheessa kuutioitua tomaattia, murskattu valkosipulin kynsi sekä rakuunanlehtiä. Mausta vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.

Paista kuoritut sipulit pannulla. Laita ne kattilaan ja hauduta niitä kannen alla noin kymmenen minuuttia kunnes ovat kypsiä. Nosta sipulit hetkeksi pois liemestä. Keitä lientä kokoon ilman kantta, kunnes nesteestä on haihtunut yli puolet ja siitä tulee siirappimainen. Laita sipulit takaisin kattilaan ja jätä mehustumaan ne liemeen.

Petteriltä vielä vinkki, eli sipulien haudutusliemi toimii myös kastikkeena.

Viinivinkit

Aina perjantaisin MTV3 Huomenta Suomen omat viiniasiantuntijat suosittelevat viikonlopun ruokien rinnalle myös sopivat viinit. Tänään Timo Hannula Ravintola Demosta suosittelee poron rinnalle punaviinejä Italiasta ja Ranskasta sekä olutta Suomesta:

Ca' Grande Sangiovese Superiore, punaviini, Italia. Marjaisa ja raikas. Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen. € 10,10 (Alkon tuotenumero 456247)

Chapoutier Rasteau, punaviini, Ranska. Mehevä ja hilloinen. Täyteläinen, tanniininen, tumman kirsikkainen, luumuinen. € 14,51 (Alkon tuotenumero 412927)

Luostari Dubbel, ale-olut, Suomi. Kuparinruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu. € 3,22 (Alkon tuotenumero 785844)

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenGrillattu häränfilee purjotuhkavoillaPaistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaattiPaahdettua häränfileetä ja haudutettua varhaiskaaliaLohipastrami ja maa-artisokkakeittoRosmariiniöljyssä haudutettua kukonpojankoipea
PoronpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonViinivinkitVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Poronpaisti
  • 14.11.07:44
    Viiden jälkeen

    Ravintola Savotan poron paahtopaistia, juurespyttipannua ja puikulamuusia

  • 07.01.201614:16
    Tartar

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Raejuustoleivokset poronpaistin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistikukka

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Poronpaistituutit piparjuurikermalla ja avokadolla