Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Poronkäristys-piparjuuriwokki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 paketti pakasteporonkäristystä (240 g)
  • 2 sipulia
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl chilikastiketta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2-3 rkl pirparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Anna poronkäristyslihojen sulaa muutamia minuutteja. Leikkaa ne sitten suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti.

2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja sieniä muutama minuutti ja nosta ne sitten vadille. Ruskista sen jälkeen poronkäristyslihat. Sekoita joukkoon sipuli-sieniseos ja porkkanaraaste. Paista vielä 3-4 minuuttia.

3 Mausta chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle karkeasti raastettua piparjuurta.

Pakastimessa on hyvä olla aina paketti poron- tai riistakäristystä siltä varalta, että haluat tehdä nopeasti ruokaa. Tämä wokki on hyvin nopea, joten keitä ensin riisi, perunat tai pasta, tai mitä nyt oletkaan ajatellut lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Halloumijuustoa paahdettujen juuresten keraKiinalaista nuudeleita jauhelihan keraViinin kera haudutettua poronpotkaaKellarimestarin riisipataVälimeren keittiön lammaspataaPoronkäristystä ja sieniä
WokkiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Wokki
  • 24.08.202412:00
    Kanaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

  • 12.04.201815:44
    Pääruoat

    Pad Thai

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Lohiwokki pikanuudelien ja vihannesten kera

  • 04.03.201315:49
    Kananmunaton

    Nopea lohivokki