Poronkäristys-piparjuuriwokki

Pakastimessa on hyvä olla aina paketti poron- tai riistakäristystä siltä varalta, että haluat tehdä nopeasti ruokaa. Tämä wokki on hyvin nopea, joten keitä ensin riisi, perunat tai pasta, tai mitä nyt oletkaan ajatellut lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 1 paketti pakasteporonkäristystä (240 g)
  • 2 sipulia
  • 100 g herkkusieniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ dl chilikastiketta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl timjamia
  • 2-3 rkl pirparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Anna poronkäristyslihojen sulaa muutamia minuutteja. Leikkaa ne sitten suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti.

2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja sieniä muutama minuutti ja nosta ne sitten vadille. Ruskista sen jälkeen poronkäristyslihat. Sekoita joukkoon sipuli-sieniseos ja porkkanaraaste. Paista vielä 3-4 minuuttia.

3 Mausta chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle karkeasti raastettua piparjuurta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!