Poronkäristys-piparjuuriwokki
Pakastimessa on hyvä olla aina paketti poron- tai riistakäristystä siltä varalta, että haluat tehdä nopeasti ruokaa. Tämä wokki on hyvin nopea, joten keitä ensin riisi, perunat tai pasta, tai mitä nyt oletkaan ajatellut lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 paketti pakasteporonkäristystä (240 g)
- 2 sipulia
- 100 g herkkusieniä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ dl chilikastiketta
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl timjamia
- 2-3 rkl pirparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Anna poronkäristyslihojen sulaa muutamia minuutteja. Leikkaa ne sitten suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipulit, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja raasta porkkanat karkeasti.
2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista sipulia ja sieniä muutama minuutti ja nosta ne sitten vadille. Ruskista sen jälkeen poronkäristyslihat. Sekoita joukkoon sipuli-sieniseos ja porkkanaraaste. Paista vielä 3-4 minuuttia.
3 Mausta chilikastikkeella, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle karkeasti raastettua piparjuurta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti