Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkana-sinapinsiemensalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g porkkanoita
  • 1 rkl suolatonta voisulaa
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 rkl kidesokeria
  • 6 laakerinlehteä
  • suolaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 4 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl hienonnettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeasti. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha.

2. Kuumenna voi. Lisää sinapinsiemenet, mutta pidä kantta vierellä sillä ne saattavat hyppiä. Lisää chili kun sinapinsiemenet ovat rauhoittuneet, paista 10-15 sekuntia.

3. Alenna lämpöä ja lisää sokeri sekä laakerinlehdet. Ravista pannua 10-15 minuuttia kunnes sokeri alkaa sulaa. Lisää tuolloin porkkanat ja hämmennä nopeasti niin että kaikki sekoittuu. Anna porista 2-3 minuuttia kunnes porkkanat ovat juuri ja juuri pehmenneet.

4. Laita porkkanapaistos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita sitruunamehun ja jogurtin kanssa, mausta suolalla. Tarjoile porkkanasalaatti haaleana tai kylmänä, ripottele päälle pähkinöitä juuri ennen tarjoilua.

Kokeile valmistaa tavallisia, kotimaisia porkkanoita intialaisittain. Voi ja sokeri nostavat esiin niiden omaa makua. Paistetut sinapinsiemenet antavat hienoa makua, chili tulisuutta, jogurtti viileyttä.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataInkivääri-chiliherkkusienetBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryPerunacurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
KasvissalaattiKevytKananmunatonGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos