Pommes Macaire
Robert Macaire on Benjamin Antierin näytelmässä esiintyvä mahtaileva rosvo. Pommes Macaire on saanut nimensä tuon hahmon mukaan. Erinomainen perunaruoka, joka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ja sitten vain paistaa ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g perunaa
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja pippuria
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä ja puserra perunat. Sekoita munankeltuaiset ja ruohosipuli perunan kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta seos voipaperille, tee rulla ja pane se viileään.
2. Ota pois paperi ja leikkaa seoksesta 2 cm viipaleita. Paista viipaleet voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Pika bébét
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan