Pizza, gluteeniton
Gluteenittomssa pizzassa jauho korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 dl Semper gluteenitonta Karkeaa tai Kuitupitoista jauhoseosta.
- 1 1/2 dl vettä
- 10 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 250 °C:een.
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
Lisää öljy, suola, Semper gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukulla noin 4 min.
Jaa taikina kahdeksi palloksi ja anna kohota leivinliinan alla 10 minuuttia. Kauli sitten taikina pyöreiksi pizzapohjiksi.
Täytteet:
Lisää päälle omat suosikkisi: vaikkapa tomaattikastiketta, pinaattia, basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania.
Paistaminen:
Paista uunin alaosassa noin 8 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka