Pizza, gluteeniton
Gluteenittomssa pizzassa jauho korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 dl Semper gluteenitonta Karkeaa tai Kuitupitoista jauhoseosta.
- 1 1/2 dl vettä
- 10 g tuorehiivaa
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 250 °C:een.
Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota hiiva veteen.
Lisää öljy, suola, Semper gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukulla noin 4 min.
Jaa taikina kahdeksi palloksi ja anna kohota leivinliinan alla 10 minuuttia. Kauli sitten taikina pyöreiksi pizzapohjiksi.
Täytteet:
Lisää päälle omat suosikkisi: vaikkapa tomaattikastiketta, pinaattia, basilikaa, mozzarellaa ja parmesaania.
Paistaminen:
Paista uunin alaosassa noin 8 minuutin ajan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa