Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitaleivät sieni-kasvitäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 8 kpl

Pitaleivät

  • 2½ dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • 2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Grahamjauhoja

Sieni-kasvistäyte

  • 1 l kantarelleja
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 punasipuli
  • noin 300 g parsakaalin kukintoja
  • 100 g fenkolia suikaleina
  • 1 dl porkkanaa ohuina suikaleina
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½-1 tl viherpippuria
  • 1½ tl yrttisuolaa (esim. Herbamare)
  • 100 g raejuustoa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Nyt leivät kannattaa täyttää satokauden raaka-aineilla kuten sienillä. Vaihtelua ja potkua pitaleipien täytteisiin saat erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Pehmeät pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Leivät kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka leikataan auki ja täytetään.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi kupliksi, leipiä ei saa pistellä

Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku.

Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.

VINKKI: Saat täytteestä ruokaisamman, kun keität joukkoon Myllyn Paras Linssilastuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Liinan Salsatwistillä pulliaTortillat pikkujouluihinRuistaikinakuppi kukkapastasalaatilleHelppo kantarelli-kinkkupitsaKesäpizza pyöreään piirakkapohjaanSalsaava kasvispiirakka
PitaleivätSuolaiset leivonnaisetKevytLaktoositonSienisatoMyllyn ParasVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pitaleivät
  • 15.12.202409:59
    Huomenta Suomi

    Pitaleipä

  • 31.07.202314:51
    Hellapoliisi

    Kreikkalaiset pitaleivät – täytteenä kanakebabia, fetaa ja kahta kastiketta

  • 08.06.201807:20
    Kaalisalaatti

    Grillatut nyhtökaurapihvit pitataskussa, kaali-omenasalaattia ja sweet chili- majoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivällä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pitaleivät tonnikalatäytteellä