Pitaleivät sieni-kasvitäytteellä
Pehmeät pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Leivät kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka leikataan auki ja täytetään.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 8 kpl
Pitaleivät
- 2½ dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
- 2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
- 1 dl Myllyn Paras Grahamjauhoja
Sieni-kasvistäyte
- 1 l kantarelleja
- ½ rkl rypsiöljyä
- 1 punasipuli
- noin 300 g parsakaalin kukintoja
- 100 g fenkolia suikaleina
- 1 dl porkkanaa ohuina suikaleina
- ½ tl cayennepippuria
- ½-1 tl viherpippuria
- 1½ tl yrttisuolaa (esim. Herbamare)
- 100 g raejuustoa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Nyt leivät kannattaa täyttää satokauden raaka-aineilla kuten sienillä. Vaihtelua ja potkua pitaleipien täytteisiin saat erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi kupliksi, leipiä ei saa pistellä
Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.
VINKKI: Saat täytteestä ruokaisamman, kun keität joukkoon Myllyn Paras Linssilastuja.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan