Pistaasi-pestokuorrutettua possunfileetä
Possu maistuu pistaasin, peston ja parmesaanijuuston kera. Tarjoa lisäkkeeksi hienostunutta versiota perunamuusista, Makuja-kokki Maija Silvennoisen ohjeen mukaista yrttimuusia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 2 rkl öljyä tai kirkastettua voita
- 600 g possunsisäfileetä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
Kuorrutus
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 ruukku basilikaa
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 dl pistaasimanteleita
- 1 dl parmesaanijuustoa raasteena
Valmistusohje
Ota possunfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
Valmista ensin kuorrutus. Laita kulhoon öljy, basilikan lehdet, valkosipulit, mausteet ja pistaasimantelit. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon juusto.
Poista fileestä kalvot. Mausta filee suolalla ja pippurilla, ruskista filee pannulla. Lusikoi fileen päälle kuorrutusta ja kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia fileen koosta riippuen, kunnes filee on kypsä.
Anna lihan levätä noin viisi minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa yrttimuusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti