Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pistaasi-pestokuorrutettua possunfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 2 rkl öljyä tai kirkastettua voita
  • 600 g possunsisäfileetä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Kuorrutus

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 dl pistaasimanteleita
  • 1 dl parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

Ota possunfilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.

Valmista ensin kuorrutus. Laita kulhoon öljy, basilikan lehdet, valkosipulit, mausteet ja pistaasimantelit. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita joukkoon juusto.

Poista fileestä kalvot. Mausta filee suolalla ja pippurilla, ruskista filee pannulla. Lusikoi fileen päälle kuorrutusta ja kypsennä 220-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia fileen koosta riippuen, kunnes filee on kypsä.

Anna lihan levätä noin viisi minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa yrttimuusin kera.

Lisää aiheesta:

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccioVoilla maustettu graavikalaItalialainen paistiHedelmäinen possurulla juureksillaSiikaa ja metsäsieni-perunapaistostaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
PorsaanfileeKananmunatonMakujaGluteenitonVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Possu maistuu pistaasin, peston ja parmesaanijuuston kera. Tarjoa lisäkkeeksi hienostunutta versiota perunamuusista, Makuja-kokki Maija Silvennoisen ohjeen mukaista yrttimuusia.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee