Mainos
Mainos

Tarjoile jännittäviä pirtelöitä jälkiruoaksi! Tässä on kolme ehdotusta, mutta ne ovat vain ehdotuksia. Kannattaa myös käyttää mielikuvitusta ja luoda omat jäätelödrinkkisi.

2-3 lasilliseen jokaista pirtelöä

Suklaapirtelö

  • ½ dl vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 rkl kidesokeria
  • 5 dl maitoa
  • ½ l vanilja- tai suklaajäätelöä
  • jääpaloja
  • 1 dl kuohukermaa
  • suklaaströsseliä

Banaanipirtelö

  • 2 banaania
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 sitruunalohko
  • 3 dl maitoa
  • jääpaloja
  • ¼ dl vaniljajäätelöä
  • 1 dl kuohukermaa

Persikkapirtelö

  • 1 pieni prk persikanpuolikkaita
  • 5 dl maitoa
  • jääpaloja
  • ¼ dl vanilja- tai appelsiinijäätelöä
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Suklaapirtelö: Kaada kiehuva vesi kaakaojauheen päälle kulhoon. Lisää sokeri ja maito ja vatkaa voimakkaasti. Kaada suklaamaito laseihin, joissa on jääpaloja, lisää jäätelö ja koristele kermavaahdolla ja strösselillä.

2. Banaanipirtelö: Muussaa 1 ½ banaania, purista päälle sitruunamehua ja lisää maito. Vatkaa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa kunnes maito kuohuu. Kaada laseihin, joissa on jääpaloja. Lisää jäätelö ja vatkattu kerma. Koristele banaaniviipaleilla.

3. Persikkapirtelö: Paloittele persikat ja soseuta ne tilkan sokerilientä (purkista) kanssa. Lisää maito ja jääpalat ja vatkaa vaahtomaiseksi. Kaada laseihin, lisää jäätelöä ja kermavaahtoa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.