Tarjoile jännittäviä pirtelöitä jälkiruoaksi! Tässä on kolme ehdotusta, mutta ne ovat vain ehdotuksia. Kannattaa myös käyttää mielikuvitusta ja luoda omat jäätelödrinkkisi.
2-3 lasilliseen jokaista pirtelöä
Suklaapirtelö
- ½ dl vettä
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 3 rkl kidesokeria
- 5 dl maitoa
- ½ l vanilja- tai suklaajäätelöä
- jääpaloja
- 1 dl kuohukermaa
- suklaaströsseliä
Banaanipirtelö
- 2 banaania
- 2 rkl kidesokeria
- 1 sitruunalohko
- 3 dl maitoa
- jääpaloja
- ¼ dl vaniljajäätelöä
- 1 dl kuohukermaa
Persikkapirtelö
- 1 pieni prk persikanpuolikkaita
- 5 dl maitoa
- jääpaloja
- ¼ dl vanilja- tai appelsiinijäätelöä
- ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Suklaapirtelö: Kaada kiehuva vesi kaakaojauheen päälle kulhoon. Lisää sokeri ja maito ja vatkaa voimakkaasti. Kaada suklaamaito laseihin, joissa on jääpaloja, lisää jäätelö ja koristele kermavaahdolla ja strösselillä.
2. Banaanipirtelö: Muussaa 1 ½ banaania, purista päälle sitruunamehua ja lisää maito. Vatkaa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa kunnes maito kuohuu. Kaada laseihin, joissa on jääpaloja. Lisää jäätelö ja vatkattu kerma. Koristele banaaniviipaleilla.
3. Persikkapirtelö: Paloittele persikat ja soseuta ne tilkan sokerilientä (purkista) kanssa. Lisää maito ja jääpalat ja vatkaa vaahtomaiseksi. Kaada laseihin, lisää jäätelöä ja kermavaahtoa.