Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparjuurimarinoitua lohta

Julkaistu 06.03.2013 11:31
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g nahatonta lohifileetä
  • hieman runsas 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • hieman runsas 2 rkl hienosokeria
  • 2–3 rkl piparjuurikermaa
  • iso kourallinen yrttisekoitusta, tillin, persiljan ja korianterin oksia silputtuna

Kastike

  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Siisti lohi, poista evät ja leikkaa reunanmyötäisesti kulkeva puhdas rasvakerros pois, mikäli sellainen on. Kuljeta sormiasi kalan päällä, jotta havaitset pienet ruodot. Jos löydät niitä, nypi ne pois pinseteillä.

2. Sekoita karkea suola, pippuri ja sokeri keskenään ja hiero tätä seosta lohifileeseen kauttaaltaan. Kääri kala kelmuun, aseta matalaan astiaan ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli.

3. Kaada lohesta valunut neste pois. Avaa fileekäärö, huuhtele marinadi pois ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Harjaa ohut kerros piparjuurikermaa sille puolelle, jolta nahka on poistettu, ja laita päälle yrttisilppua. Kääri tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin tarjoamiseen asti.

4. Avaa marinoitu lohikäärö juuri ennen tarjoamista. Leikkaa kala terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, pitäen veistä 45 asteen kulmassa. Levitä lohisiivut viuhkaksi ruokailijoiden lautasille.

5. Tee kastike kalalle. Vatkaa balsamietikka, sinappi ja oliiviöljy yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Valuta kastike lohen kylkeen ja tarjoa.

Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat. (Readme.fi 2012)

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaKeitetty lohi kurkkupeitteelläMunakoisoa riisipedilläGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaPiparjuurimarinoitua lohta
LohicarpaccioLohifileeKananmunatonGluteenitonGordon RamsayPääsiäinenAlkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio
  • 06.03.201311:31
    Lohifilee

    Piparjuurimarinoitua lohta

  • 31.03.201508:57
    Graavilohi

    Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohicarpaccio herkkusienillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohicarpaccio basilikalla