Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Piparjuurihauki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Piparjuuri soveltuu erinomaisesti hauen maustamiseen. Koska kala itsessään on vähärasvainen, se tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • 1 rkl suolaa

Jokaiseen vesilitraan

  • 1 rkl suolaa
  • ½ keltasipuli, viipaleina
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • muutama persiljanoksa

Koristeluun

  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • ½ punasipuli
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ruohosipulia

Tarjoiluun

  • voisulaa
  • raastettua piparjuurta
  • keitettyjä perunoita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia.

2. Huuhtele kala. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että se lähes peittyy. Lisää suola, sipuli, valkopippurit ja persilja. Keitä kalaa hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta ja selkäevä irtoaa helposti.

3. Hienonna persilja, sipuli ja kananmuna, sekoita. Nosta kala liemestä ja poista nahka. Irrota hienoja paloja kalasta, ripottele päälle koristesilppua ja ruohosipulia. Tarjoile voisulan, piparjuuren ja keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä, anjovismaustettua turskaaKeitettyä lohtaAhvenmuhennosChili-garam masala-kalaaKeitettyä kuhaa fenkolikastikkeellaKeitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera
Keitetty kalaGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa