Piparjuurihauki
Piparjuuri soveltuu erinomaisesti hauen maustamiseen. Koska kala itsessään on vähärasvainen, se tarjoillaan perinteisesti voisulan kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1-1 ½ kg haukea
- 1 rkl suolaa
Jokaiseen vesilitraan
- 1 rkl suolaa
- ½ keltasipuli, viipaleina
- 5 kokonaista valkopippuria
- muutama persiljanoksa
Koristeluun
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- ½ punasipuli
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ruohosipulia
Tarjoiluun
- voisulaa
- raastettua piparjuurta
- keitettyjä perunoita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Perkaa kala, poista kidukset, leikkaa pois evät, mutta säästä selkäevä. Kalaa ei tarvitse suomustaa. Hiero kalaan suolaa ja anna sen levätä 10 minuuttia.
2. Huuhtele kala. Laita se kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että se lähes peittyy. Lisää suola, sipuli, valkopippurit ja persilja. Keitä kalaa hiljalleen n. 25 minuuttia tai kunnes se tuntuu valmiilta ja selkäevä irtoaa helposti.
3. Hienonna persilja, sipuli ja kananmuna, sekoita. Nosta kala liemestä ja poista nahka. Irrota hienoja paloja kalasta, ripottele päälle koristesilppua ja ruohosipulia. Tarjoile voisulan, piparjuuren ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan