Pinaattisalaatti pekonin, homejuuston ja pinjansiementen kanssa

Tuore pinaatti sopii hyvin vihreään salaattiin. Pinjansiemeniä on hyvä pitää aina varastossa kotona salaatteihin ja muihin ruokiin siroteltaviksi. Säilytä niitä muuten jääkaapissa, siemenet ovat niin rasvaisia, että ne härskiintyvät nopeasti.

Neljälle

  • 250 g tuoretta pinaattia
  • 140 g pekonia
  • 100 g kermasinihomejuustoa
  • 4 rkl pinjansiemeniä

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa pekoni postimerkin kokoisiksi paloiksi ja laita ne kylmään paistinpannuun, kuumenna hiljalleen ja paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.

2. Paahda pinjansiemenet kuumassa paistinpannussa kevyesti. Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico, suola ja pippuri.

3. Perkaa pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Asettele pinaatti neljälle lautaselle ja jaa pekonisilppu niiden päälle. Murenna sinihomejuusto päälle. Sirottele siemenet ja tiputtele viimeiseksi kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!