Tuore pinaatti sopii hyvin vihreään salaattiin. Pinjansiemeniä on hyvä pitää aina varastossa kotona salaatteihin ja muihin ruokiin siroteltaviksi. Säilytä niitä muuten jääkaapissa, siemenet ovat niin rasvaisia, että ne härskiintyvät nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 250 g tuoretta pinaattia
- 140 g pekonia
- 100 g kermasinihomejuustoa
- 4 rkl pinjansiemeniä
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa pekoni postimerkin kokoisiksi paloiksi ja laita ne kylmään paistinpannuun, kuumenna hiljalleen ja paista pekoni rapeaksi omassa rasvassaan. Valuta talouspaperin päällä.
2. Paahda pinjansiemenet kuumassa paistinpannussa kevyesti. Sekoita yhteen oliiviöljy, balsamico, suola ja pippuri.
3. Perkaa pinaatti ja poista paksut lehtiruodit. Asettele pinaatti neljälle lautaselle ja jaa pekonisilppu niiden päälle. Murenna sinihomejuusto päälle. Sirottele siemenet ja tiputtele viimeiseksi kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.