Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Piirakan pohja
- 3 dl Semper gluteenitonta Kuitupitoista tai Karkaa jauhoseosta
- 1/2 dl öljyä
- 3/4 dl kylmää vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 pieni munanvalkuainen
Muna-maitoseos
- 2 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Piirakan pohjan päälle
- 2 suurta kourallista pinaatinlehtiä
- 2 dl juustoraastetta (pitkään kypsytettyä juustoa)
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200°C:een.
Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla tai sormin tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.
Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi.
Kuumenna pinaatti paistinpannulla voissa tai öljyssä nopeasti niin, että siitä tulee pehmeää.
Lisää pinaatti sekä juustoraaste piirakkapohjan päälle ja kaada muna-maitoseos päällimmäiseksi.
Paista uunin keskitasolla vielä n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.