Pinaattipiirakka, gluteeniton
Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Piirakan pohja
- 3 dl Semper gluteenitonta Kuitupitoista tai Karkaa jauhoseosta
- 1/2 dl öljyä
- 3/4 dl kylmää vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 pieni munanvalkuainen
Muna-maitoseos
- 2 dl maitoa
- 1 dl kermaa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Piirakan pohjan päälle
- 2 suurta kourallista pinaatinlehtiä
- 2 dl juustoraastetta (pitkään kypsytettyä juustoa)
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200°C:een.
Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla tai sormin tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.
Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi.
Kuumenna pinaatti paistinpannulla voissa tai öljyssä nopeasti niin, että siitä tulee pehmeää.
Lisää pinaatti sekä juustoraaste piirakkapohjan päälle ja kaada muna-maitoseos päällimmäiseksi.
Paista uunin keskitasolla vielä n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje