Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pinaattipiirakka, gluteeniton

Julkaistu 22.12.2018 12:00

MTV LIFESTYLE

Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Piirakan pohja

  • 3 dl Semper gluteenitonta Kuitupitoista tai Karkaa jauhoseosta
  • 1/2 dl öljyä
  • 3/4 dl kylmää vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pieni munanvalkuainen

Muna-maitoseos

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Piirakan pohjan päälle

  • 2 suurta kourallista pinaatinlehtiä
  • 2 dl juustoraastetta (pitkään kypsytettyä juustoa)

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200°C:een.

Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla tai sormin tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.

Paista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia.

Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi.

Kuumenna pinaatti paistinpannulla voissa tai öljyssä nopeasti niin, että siitä tulee pehmeää.

Lisää pinaatti sekä juustoraaste piirakkapohjan päälle ja kaada muna-maitoseos päällimmäiseksi.


Paista uunin keskitasolla vielä n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.

Lisää aiheesta:

JogurttipiirakkaPienet kinkku-juustopiiraatRanskalainen kinkku-juustopiirakkaPinaatti-fetapiirakka (gluteeniton)Porkkana-fetajuustopiirakkaTarte omenoilla ja karhunvatukoilla
SemperGluteenittomat reseptitGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Semper
  • 04.06.201910:50
    Gluteeniton

    Gluteeniton raparperipiirakka

  • 10.06.201915:03
    Gluteeniton

    Gluteeniton mansikkakakku

  • 23.12.201811:00
    Gluteenittomat reseptit

    Suklaa-espressokakku, gluteeniton

  • 22.12.201812:00
    Gluteenittomat reseptit

    Pinaattipiirakka, gluteeniton

  • 21.12.201814:10
    Gluteenittomat reseptit

    Pizza, gluteeniton