Pinaattia jogurtissa

Tämä Intiasta peräisin oleva raikas lisuke sopii hyvin kastikkeeksi keitetylle riisille sekä liha-, kala- tai vihannesruoille, varsinkin jos niissä on mukana tomaattia.

4 annosta

  • 600 g pakastepinaattia
  • ½ rkl ruokaöljyä
  • 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)

Koristeluun

  • 2 vihreää chilipakoa hienonnettuna
  • ripaus paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti. Valuta lävikössä ja purista pois ylimääräinen vesi. Pane valutetut pinaatit kulhoon ja soseuta kevyesti haarukalla.

2. Kuumenna öljy kattilassa kohtuullisen kuumaksi ja kuullota sinapinsiemeniä kannen alla 10 minuuttia. Kaada öljy ja sinapinsiemenet pinaatin päälle.

3. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla. Jäähdytä viileässä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja vihreää chiliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!