Pinaattia jogurtissa

Tämä Intiasta peräisin oleva raikas lisuke sopii hyvin kastikkeeksi keitetylle riisille sekä liha-, kala- tai vihannesruoille, varsinkin jos niissä on mukana tomaattia.

4 annosta

  • 600 g pakastepinaattia
  • ½ rkl ruokaöljyä
  • 1/4 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)

Koristeluun

  • 2 vihreää chilipakoa hienonnettuna
  • ripaus paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti. Valuta lävikössä ja purista pois ylimääräinen vesi. Pane valutetut pinaatit kulhoon ja soseuta kevyesti haarukalla.

2. Kuumenna öljy kattilassa kohtuullisen kuumaksi ja kuullota sinapinsiemeniä kannen alla 10 minuuttia. Kaada öljy ja sinapinsiemenet pinaatin päälle.

3. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta suolalla. Jäähdytä viileässä. Ripottele pinnalle paprikajauhetta ja vihreää chiliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja