Pikkuperunoita aiolin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671530/landscape16_9/515/290/7137a1f3baaf2c298d09ab160c7118c8/tJ/pikkuperunat-8067.jpg)
Aioli tekee pikkuperunoista herkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 450 g pieniä uusia perunoita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
Aioli
- 1 huoneenlämpöinen munankeltuainen
- 1 rkl sitruunamehua tai valkoista balsamicoa
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Halkaise perunat tarvittaessa, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää suolattua vettä. Kiehauta ja anna hautua kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja siirrä isoon kulhoon.
Aioli: Pane keltuainen, mehu tai balsamico, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen (metalliteräiseen). Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy koneen käydessä ensin hitaasti tipottain ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.
Kaada aiolikastike perunoiden päälle ja pyörittele perunoita varovasti kastikkeessa. Anna marinoitua 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka