Aioli tekee pikkuperunoista herkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 450 g pieniä uusia perunoita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
- suolaa
- mustapippuria
Aioli
- 1 huoneenlämpöinen munankeltuainen
- 1 rkl sitruunamehua tai valkoista balsamicoa
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Halkaise perunat tarvittaessa, jotta saat sopivan kokoisia suupaloja. Laita perunat kattilaan, jossa on kylmää suolattua vettä. Kiehauta ja anna hautua kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja siirrä isoon kulhoon.
Aioli: Pane keltuainen, mehu tai balsamico, valkosipuli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen (metalliteräiseen). Sekoita ainekset. Lisää oliiviöljy koneen käydessä ensin hitaasti tipottain ja kun kastike alkaa sakeutua, valuta öljyä hitaasti ja tasaisesti, kunnes kastike on sakeaa ja sileää.
Kaada aiolikastike perunoiden päälle ja pyörittele perunoita varovasti kastikkeessa. Anna marinoitua 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa ja suolaa maun mukaan. Tarjoa lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!