Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ellet löydä pikkupääkampelaa, älä laita reseptiä syrjään; mikä tahansa valkea kalafilee sopii. Kokeile vaikkapa punakampelaa tai aasialaista pangasiusta.

Neljälle

  • 600 g pikkupääkampelafileitä

Katkaraputahna

  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2-3 rkl kuohukermaa
  • cayennepippuria
  • 1 tl hummerifondia
  • ½ tl perunajauhoja
  • 1 tl madeiraviiniä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria

Hummerikastike

  • ½ dl jauhoja
  • 25 g voita
  • 1 dl hummerilientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Jauha tai sekoita tehosekoittimessa katkaravut tasaiseksi tahnaksi, lisää loput ainekset. Mausta.

2. Pursota tahnaa jokaiselle kalafileelle ja kääri rullalle.

3. Laita fileet voideltuun vuokaan ja höyrykeitä niitä 95-asteisessa höyryssä, kunnes kalojen sisälämpötila on 55 astetta.

4. Keitä kerma, hummerifondi ja viini n. 15 minuuttia. Sekoita voi ja jauhot kattilassa, kuumenna, kaada päälle kermaseos samalla sekoittaen. Keitä kokoon, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää 1 tl madeiraviiniä ja nokare kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

6. Tarjoile kala kastikkeen kera, lisukkeeksi sopivat voissa paistettu, hienonnettu paprika, kevyesti keitetyt vihannekset ja keitetty riisi tai perunat.

Lisää aiheesta:

Haukikvenellejä hummerikastikkeellaKampelaa valkoviinikastikkeessaCurrykalaa ja katkarapujaKalamurekepurilaiset katkarapukastikkeellaGratinoidut kampasimpukatGratinoitua lohta ja äyriäisiä
KampelaaKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella