Pikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella

Ellet löydä pikkupääkampelaa, älä laita reseptiä syrjään; mikä tahansa valkea kalafilee sopii. Kokeile vaikkapa punakampelaa tai aasialaista pangasiusta.

Neljälle

  • 600 g pikkupääkampelafileitä

Katkaraputahna

  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2-3 rkl kuohukermaa
  • cayennepippuria
  • 1 tl hummerifondia
  • ½ tl perunajauhoja
  • 1 tl madeiraviiniä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria

Hummerikastike

  • ½ dl jauhoja
  • 25 g voita
  • 1 dl hummerilientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Jauha tai sekoita tehosekoittimessa katkaravut tasaiseksi tahnaksi, lisää loput ainekset. Mausta.

2. Pursota tahnaa jokaiselle kalafileelle ja kääri rullalle.

3. Laita fileet voideltuun vuokaan ja höyrykeitä niitä 95-asteisessa höyryssä, kunnes kalojen sisälämpötila on 55 astetta.

4. Keitä kerma, hummerifondi ja viini n. 15 minuuttia. Sekoita voi ja jauhot kattilassa, kuumenna, kaada päälle kermaseos samalla sekoittaen. Keitä kokoon, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää 1 tl madeiraviiniä ja nokare kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

6. Tarjoile kala kastikkeen kera, lisukkeeksi sopivat voissa paistettu, hienonnettu paprika, kevyesti keitetyt vihannekset ja keitetty riisi tai perunat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.