Pikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeella

Ellet löydä pikkupääkampelaa, älä laita reseptiä syrjään; mikä tahansa valkea kalafilee sopii. Kokeile vaikkapa punakampelaa tai aasialaista pangasiusta.

Neljälle

  • 600 g pikkupääkampelafileitä

Katkaraputahna

  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2-3 rkl kuohukermaa
  • cayennepippuria
  • 1 tl hummerifondia
  • ½ tl perunajauhoja
  • 1 tl madeiraviiniä
  • suolaa, pippuria, cayennepippuria

Hummerikastike

  • ½ dl jauhoja
  • 25 g voita
  • 1 dl hummerilientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Jauha tai sekoita tehosekoittimessa katkaravut tasaiseksi tahnaksi, lisää loput ainekset. Mausta.

2. Pursota tahnaa jokaiselle kalafileelle ja kääri rullalle.

3. Laita fileet voideltuun vuokaan ja höyrykeitä niitä 95-asteisessa höyryssä, kunnes kalojen sisälämpötila on 55 astetta.

4. Keitä kerma, hummerifondi ja viini n. 15 minuuttia. Sekoita voi ja jauhot kattilassa, kuumenna, kaada päälle kermaseos samalla sekoittaen. Keitä kokoon, mausta suolalla ja pippurilla.

5. Lisää 1 tl madeiraviiniä ja nokare kermavaahtoa juuri ennen tarjoilua.

6. Tarjoile kala kastikkeen kera, lisukkeeksi sopivat voissa paistettu, hienonnettu paprika, kevyesti keitetyt vihannekset ja keitetty riisi tai perunat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!