Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera

Julkaistu 30.04.2015 09:51

30.4.2015. Pikablinit sopivat vaikka vappuruoaksi! Kokeile Meri-Tuuli Lindströmin reseptiä.

Pikablinit

  • ½ l maitoa
  • 2½ dl tattarijauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ripaus leivinjauhetta
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl maukasta olutta, esim. tummaa lageria
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Sienisalaatti

  • n. 4 dl suolasieniä (s. 201)
  • ½ sipuli
  • 2 dl smetanaa
  • 1 korkillinen väkiviinaetikkaa valko- tai mustapippuria

Lindströmin röra

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 2 pientä etikkapunajuurta
  • 5 ravintolafileetä
  • (n. 150 g) tai matjessilliä
  • 2 rkl punasipulia
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl majoneesia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin sienisalaatti ja silliröra. Huuhtele suolasienet siivilässä kylmällä vedellä. Aseta ne siivilässä likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi, valuta ja tarkista suolaisuus maistamalla pientä sienipalaa. Jos suolan määrä on omaan makuusi sopiva, purista sienistä ylimääräinen vesi. Hienonna sipuli. Yhdistä sienet ja sipuli muiden ainesten kanssa ja tarkista maku. Hakkaa kananmunat, etikkapunajuuret ja valutettu silli veitsellä hienoksi muruksi. Hienonna myös punasipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta pippurilla. Sekoita maitoon jauhot, suola ja leivinjauhe. Vatkaa muna ja sula voi taikinaan ja anna turvota hetken. Lisää olut juuri ennen paistamista.Paista letut kuumassa lettupannussa voin ja rypsiöljyn seoksessa.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin pienet sienipiiraatSillisalaattiPariloitu silakkatartarBlinit sienisalaatillaLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraHerkkutattirisotto
BlinitMakuja ja ElämääBlinikausiVappuPäivän reseptiUusivuosiHuomenta SuomiAjankohtaistaBrunssiLeivontaAlkuruoatSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Blinit
  • 14.02.202015:24
    Blinit

    Ravintola Lyonin perunaohukaiset – tee blinit kuten klassikkoravintolassa!

  • 24.01.202007:48
    Tartar

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 08.02.201607:09
    Päivän resepti

    Blini-boston

  • 06.03.201514:34
    Blinikausi

    Vapun valtakunta: Isot blinit

  • 30.04.201509:51
    Makuja ja Elämää

    Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera