Pikablinit Lindströmin röran ja sienisalaatin kera

30.4.2015. Pikablinit sopivat vaikka vappuruoaksi! Kokeile Meri-Tuuli Lindströmin reseptiä.

Pikablinit

  • ½ l maitoa
  • 2½ dl tattarijauhoja
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl suolaa
  • ripaus leivinjauhetta
  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl maukasta olutta, esim. tummaa lageria
  • voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Sienisalaatti

  • n. 4 dl suolasieniä (s. 201)
  • ½ sipuli
  • 2 dl smetanaa
  • 1 korkillinen väkiviinaetikkaa valko- tai mustapippuria

Lindströmin röra

  • 3 keitettyä kananmunaa
  • 2 pientä etikkapunajuurta
  • 5 ravintolafileetä
  • (n. 150 g) tai matjessilliä
  • 2 rkl punasipulia
  • 1 rkl kapriksia
  • 2 rkl majoneesia
  • mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin sienisalaatti ja silliröra. Huuhtele suolasienet siivilässä kylmällä vedellä. Aseta ne siivilässä likoamaan kylmään veteen muutamaksi minuutiksi, valuta ja tarkista suolaisuus maistamalla pientä sienipalaa. Jos suolan määrä on omaan makuusi sopiva, purista sienistä ylimääräinen vesi. Hienonna sipuli. Yhdistä sienet ja sipuli muiden ainesten kanssa ja tarkista maku. Hakkaa kananmunat, etikkapunajuuret ja valutettu silli veitsellä hienoksi muruksi. Hienonna myös punasipuli ja kaprikset. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta pippurilla. Sekoita maitoon jauhot, suola ja leivinjauhe. Vatkaa muna ja sula voi taikinaan ja anna turvota hetken. Lisää olut juuri ennen paistamista.Paista letut kuumassa lettupannussa voin ja rypsiöljyn seoksessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja