Piiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteellä
Kuoritut ravunpyrstöt ovat käyttökelpoinen ja helppo ruoka-aines. Laita niitä hyvään piiraaseen ja tarjoile lounaalla, iltapalana tai alkuruokana.
Ainekset
- Kuudelle
Piirastaikina
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 150 g voita
- 1 rkl jäävettä
Täyte
- 2 tomaattia
- 6 tuoretta herkkusientä
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 300 g ravunpyrstöjä
- voita paistamiseen
Munamaito
- 4 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Leikkaa voi palasiksi. Laita ne monitoimi- tai yleiskoneeseen yhdessä jauhon ja suolan kanssa. Sekoita kunnes taikinasta tulee muruinen. Kaada vesi kannen aukon kautta ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee pallo. Siirrä taikina muovipussiin ja pane se jääkaappiin lepäämään vähintään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla. Esipaista piiraspohjaa 15 minuuttia. Kuutioi tomaatti herkkusienet ja artisokanpohjat. Paista herkkusieniä voissa, kunnes neste on haihtunut.
3. Vatkaa yhteen munat, kerma ja maito sekä suola ja pippuri. Nosta täytteet piiraskuoreen ja kaada päälle munamaito. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Peitä piiras foliolla paistamisen puolivälissä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan