Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa

Tässäpä pikanopea wokkiruoka, jossa on kuitenkin runsaasti makua. Keitetty riisi tai nuudelit sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 tl inkivääriä raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • 6 minimaissia
  • 1 ½ dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)

Valmistusohje

1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja suikaloi tai murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita lihasuikaleet, sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Puolita minimaissit.

2. Wokkaa sekoitus öljyssä ja suolaa. Lisää minimaissit aivan loppupuolella. Sekoita joukkoon makea chilikastike, kuumenna ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.