Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa
Tässäpä pikanopea wokkiruoka, jossa on kuitenkin runsaasti makua. Keitetty riisi tai nuudelit sopivat hyvin lisäkkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g naudan ulkofileetä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 tl inkivääriä raastettuna
- ½ tl suolaa
- 6 minimaissia
- 1 ½ dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)
Valmistusohje
1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Kuori ja suikaloi tai murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko hienoksi. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita lihasuikaleet, sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri. Puolita minimaissit.
2. Wokkaa sekoitus öljyssä ja suolaa. Lisää minimaissit aivan loppupuolella. Sekoita joukkoon makea chilikastike, kuumenna ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan