Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pihvejä ja banaaneja papupedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä grillattu liharuoka tarjoillaan mustapapupedillä, joka samalla toimii lihan lisukkeena. Paistetut banaanit ovat pihvin toinen, erikoinen lisuke.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 4 mureaa pihviä (á 200 g)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 nippu tuoretta korianteria

Papumuhennos

  • 20 g suolatonta voita
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 banaania
  • 500 g keitettyjä mustapapuja
  • suolaa

Kastike

  • 1 rkl suolatonta voita
  • 4 tomaattia
  • ½ hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 pieni hienonnettu chilipalko
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Papumuhennos: Kuori ja viipaloi sipuli, puhdista ja suikaloi paprika, kuori ja purista valkosipulinkynnet. Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota sipuli, paprika ja valkosipuli. Sekoita vihanneksia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, lisää pavut ja pidä seos lämpimänä.

2. Kastike: Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Sulata voi paistinpannulla. Lisää tomaatit, sipuli ja valkosipuli ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu chili, tomaattipyree ja muut mausteet. Keitä kastiketta vielä 15 minuuttia.

3. Anna grillihiilten palaa, kunnes on muodostunut tasainen harmaa hiillos. Grillaa pihvejä 2 minuuttia kummaltakin puolelta, jos haluat pihvit sisältä punaisina tai 4 minuuttia, jos haluat pihvit kypsinä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista banaanit nopeasti voissa ja tarjoile papujen ja pihvien kanssa.

Lisää aiheesta:

Kääryleet tomaattikastikkeessaRanskalaiset jauhelihapihvitLammasjauhelihapihvit ja papusalaattiPunainen lammas- tai nautacurryJauhelihapihvit tomaattikastikkeessaLiha-kesäkurpitsapata
GrillipihviLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillinyytit sinihomejuustolla

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillimestarin maustepihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Timjamimarinoitua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Konjakissa marinoidut grillipihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillipihvi ja vihreät pavut