Pihvejä ja banaaneja papupedillä

Tämä grillattu liharuoka tarjoillaan mustapapupedillä, joka samalla toimii lihan lisukkeena. Paistetut banaanit ovat pihvin toinen, erikoinen lisuke.

4 annosta

  • 4 mureaa pihviä (á 200 g)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 nippu tuoretta korianteria

Papumuhennos

  • 20 g suolatonta voita
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 banaania
  • 500 g keitettyjä mustapapuja
  • suolaa

Kastike

  • 1 rkl suolatonta voita
  • 4 tomaattia
  • ½ hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 1 pieni hienonnettu chilipalko
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Papumuhennos: Kuori ja viipaloi sipuli, puhdista ja suikaloi paprika, kuori ja purista valkosipulinkynnet. Kuumenna voi paistinpannulla ja kuullota sipuli, paprika ja valkosipuli. Sekoita vihanneksia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, lisää pavut ja pidä seos lämpimänä.

2. Kastike: Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Sulata voi paistinpannulla. Lisää tomaatit, sipuli ja valkosipuli ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hienonnettu chili, tomaattipyree ja muut mausteet. Keitä kastiketta vielä 15 minuuttia.

3. Anna grillihiilten palaa, kunnes on muodostunut tasainen harmaa hiillos. Grillaa pihvejä 2 minuuttia kummaltakin puolelta, jos haluat pihvit sisältä punaisina tai 4 minuuttia, jos haluat pihvit kypsinä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista banaanit nopeasti voissa ja tarjoile papujen ja pihvien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!