Mainos

Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

Tuulihattutaikina

  • 50 g margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 1/2 dl Semper Gluteenitonta jauhoseosta
  • 3 munaa

Täyte 1

  • 1 dl creme fraiche
  • 80 g mätiä
  • 0,5 dl punasipulia hienona silppuna
  • tuoretta tilliä silppuna

Täyte 2

  • Vaniljakreemiä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa, tuoreita marjoja.
  • HUOM! älä avaa uunia paistamisen aikana, jotta tuulihatuista ei tulisi likilaskuisia.

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200 °C:een. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa. Laita jauhoseos kulhoon ja sekoita kiehuva vesi-rasvaseos sen joukkoon. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Jäähdytä taikina ja lisää sitten munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes seos on taas tasaista.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille noin jälkiruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita nokareita pellille esim. kahden lusikan avulla. Paista 200 °C:ssa n. 25 minuuttia.

Leikkaa tuulihatulle kansi ja täytä haluamallasi täytteellä. Tuulihattuja voi myös pakastaa, mutta ne kannattaa pakastaa kokonaisina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!