Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Petit choux

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle

  • 2 pkt tuulihattutaikina-aineksia

Täyte

  • 2 prk punaista mätiä
  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 punasipulia, hienonnettuina
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Sekoita tuulihattutaikina ja paista tuulihattuja pakkauksen ohjeen mukaan, 2-3 kpl per ruokailija.

2. Täytä tuulihatut kermaviilillä, punasipulilla ja mädillä.

3. Koristele tillillä ja sitruunalla, tarjoile ne vastatäytettyinä.

Tuulihattujen alkuperäisnimi petit choux tarkoittaa ”pieniä kaalinpäitä” ranskaksi, ja eivätkö vastapaistetut taikinapallerot näytäkin siltä? Osta valmista tuulihattutaikinaa. Muuntele täytettä maun ja lompakon mukaan: kuorittuja katkarapuja, suikaloitua lohta, muikunmätiä...

Lisää aiheesta:

LohikätkötKesävati sillirullillaPunajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaaTeresa Välimäen mäti-punasipulivaahtoHellapoliisin pesto-parmankinkkusuupalatLohitartar näkkileivällä
TuulihatutSuolaiset leivonnaisetKevään juhlatUusivuosiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut
  • 13.02.201916:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin mansikkaiset tuulihatut

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Kristan Salmiakki-tuulihatut

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Petit choux

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet gluteenittomat tuulihatut – petit choux

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tuulihatut suklaakermalla