Petit choux
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5680308/landscape16_9/515/290/269938f8eda23da2f34323dcffe98542/KY/899134-1620.jpg)
Julkaistu
Tuulihattujen alkuperäisnimi petit choux tarkoittaa ”pieniä kaalinpäitä” ranskaksi, ja eivätkö vastapaistetut taikinapallerot näytäkin siltä? Osta valmista tuulihattutaikinaa. Muuntele täytettä maun ja lompakon mukaan: kuorittuja katkarapuja, suikaloitua lohta, muikunmätiä...
Kahdeksalle
- 2 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 2 prk punaista mätiä
- 3 dl kermaviiliä
- 2 punasipulia, hienonnettuina
- tilliä ja sitruunaa
Valmistusohje
1. Sekoita tuulihattutaikina ja paista tuulihattuja pakkauksen ohjeen mukaan, 2-3 kpl per ruokailija.
2. Täytä tuulihatut kermaviilillä, punasipulilla ja mädillä.
3. Koristele tillillä ja sitruunalla, tarjoile ne vastatäytettyinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka