Pestotäytteiset ahvenpihvit
Kesä maistuu ahvenissa. Pesto antaa kotimaiselle kalalle maukkaan, eksoottisen vivahteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 600 g ahvenfileitä
- 4 rkl pestokastiketta
- vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
- uusia perunoita
- tilliä
Pestokastike
- iso nippu basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 50 g salaattijuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sivele ahvenfileiden nahkapuolet pestolla ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Käännä pihvi vehnäjauhoissa molemmin puolin ja paista voissa kypsäksi. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja tilliä.
Pestokastike:
Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja murskaa sileäksi tahnaksi. Ohenna tarpeen mukaan lisäämällä oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit