Pestotäytteiset ahvenpihvit

Kesä maistuu ahvenissa. Pesto antaa kotimaiselle kalalle maukkaan, eksoottisen vivahteen.

Ainekset

  • 600 g ahvenfileitä
  • 4 rkl pestokastiketta
  • vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen
  • uusia perunoita
  • tilliä

Pestokastike

  • iso nippu basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl pinjansiemeniä
  • 50 g salaattijuustoa
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Sivele ahvenfileiden nahkapuolet pestolla ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Käännä pihvi vehnäjauhoissa molemmin puolin ja paista voissa kypsäksi. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja tilliä.

Pestokastike:

Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja murskaa sileäksi tahnaksi. Ohenna tarpeen mukaan lisäämällä oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!