Pestotäytteiset ahvenpihvit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5651858/landscape16_9/515/290/67ec1cafc985a0b75ac9ee79ff544a5c/qD/953815-5542.jpg)
Julkaistu
Kesä maistuu ahvenissa. Pesto antaa kotimaiselle kalalle maukkaan, eksoottisen vivahteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 600 g ahvenfileitä
- 4 rkl pestokastiketta
- vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
- uusia perunoita
- tilliä
Pestokastike
- iso nippu basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 50 g salaattijuustoa
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sivele ahvenfileiden nahkapuolet pestolla ja aseta kaksi fileetä vastakkain. Käännä pihvi vehnäjauhoissa molemmin puolin ja paista voissa kypsäksi. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja tilliä.
Pestokastike:
Nosta kaikki ainekset tehosekoittimeen ja murskaa sileäksi tahnaksi. Ohenna tarpeen mukaan lisäämällä oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka