Pestojugurtti
Pestojugurtti on erittäin helppotekoista, jos ostaa peston valmiina purkissa. Jos teet peston itse, valmistus on hieman vaikeampaa. Tarjoile lihan, kalan tai linnun kanssa tai seisovassa pöydässä kastikkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Yhteen tarjoiluun
- 1 dl ruoanlaittojugurttia
- 2 rkl pestoa
Pesto
- 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
- 25 tl pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaanijuusto. Sekoita basilika ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parmesaanijuusto sekä oliiviöljy ohuena norona. Kaada seos sekoittimesta. Puserra valkosipulinkynnet sekaan ja mausta suolalla.
2. Sekoita pesto ruoanlaittojugurttiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti