Pestojugurtti
Pestojugurtti on erittäin helppotekoista, jos ostaa peston valmiina purkissa. Jos teet peston itse, valmistus on hieman vaikeampaa. Tarjoile lihan, kalan tai linnun kanssa tai seisovassa pöydässä kastikkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Yhteen tarjoiluun
- 1 dl ruoanlaittojugurttia
- 2 rkl pestoa
Pesto
- 3 dl basilikanlehtiä (2 ruukkua)
- 25 tl pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Pesto: Hienonna basilikanlehdet karkeasti ja raasta parmesaanijuusto. Sekoita basilika ja pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää parmesaanijuusto sekä oliiviöljy ohuena norona. Kaada seos sekoittimesta. Puserra valkosipulinkynnet sekaan ja mausta suolalla.
2. Sekoita pesto ruoanlaittojugurttiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan