Mainos
Mainos

Perunasalaatti on helppotekoista ja aina yhtä hyvää. Riippumatta siitä, oletko ajatellut tehdä suomalaista, ranskalaista vai kreikkalaista ruokaa, voit tarjota sopivaa perunasalaattia. Tässä vinkit muunnelmiin.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteä lajike
  • suolaa ja valkopippuria

Suomalainen versio

  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 etikkapunajuuri
  • ½ nippua ruohosipulia

Ranskalainen versio

  • ½ purjoa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl ranskalaista sinappia

Kreikkalainen versio

  • 100 g feta-juustoa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • ½ punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kuutiot lävikössä. Laita kylmään.

2. Suomalainen versio: Yhdistä keskenään majoneesi, kermaviili, kaprikset, suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Pilko punajuuri pieneksi ja silppua ruohosipuli. Koristele salaatin päällys hakkeilla juuri ennen tarjoilua.

3. Ranskalainen versio: Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Säästä muutama suikale koristeeksi. Vatkaa keskenään viinietikka, öljy ja sinappi, lisää suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Koristele purjosuikaleilla.

4. Kreikkalainen versio: Kuutioi feta-juusto ja suikaloi punasipuli. Vatkaa keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele seos sekä fetakuutiot, punasipulisuikaleet ja oliivit perunakuutioiden joukkoon.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.