Perunasalaattia kolmella kielellä
Perunasalaatti on helppotekoista ja aina yhtä hyvää. Riippumatta siitä, oletko ajatellut tehdä suomalaista, ranskalaista vai kreikkalaista ruokaa, voit tarjota sopivaa perunasalaattia. Tässä vinkit muunnelmiin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteä lajike
- suolaa ja valkopippuria
Suomalainen versio
- ½ dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl kapriksia
- 1 etikkapunajuuri
- ½ nippua ruohosipulia
Ranskalainen versio
- ½ purjoa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl ranskalaista sinappia
Kreikkalainen versio
- 100 g feta-juustoa
- 1 dl mustia oliiveja
- ½ punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kuutiot lävikössä. Laita kylmään.
2. Suomalainen versio: Yhdistä keskenään majoneesi, kermaviili, kaprikset, suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Pilko punajuuri pieneksi ja silppua ruohosipuli. Koristele salaatin päällys hakkeilla juuri ennen tarjoilua.
3. Ranskalainen versio: Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Säästä muutama suikale koristeeksi. Vatkaa keskenään viinietikka, öljy ja sinappi, lisää suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Koristele purjosuikaleilla.
4. Kreikkalainen versio: Kuutioi feta-juusto ja suikaloi punasipuli. Vatkaa keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele seos sekä fetakuutiot, punasipulisuikaleet ja oliivit perunakuutioiden joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti