Perunasalaattia kolmella kielellä
Perunasalaatti on helppotekoista ja aina yhtä hyvää. Riippumatta siitä, oletko ajatellut tehdä suomalaista, ranskalaista vai kreikkalaista ruokaa, voit tarjota sopivaa perunasalaattia. Tässä vinkit muunnelmiin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteä lajike
- suolaa ja valkopippuria
Suomalainen versio
- ½ dl majoneesia
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl kapriksia
- 1 etikkapunajuuri
- ½ nippua ruohosipulia
Ranskalainen versio
- ½ purjoa
- 2 tl valkoviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl ranskalaista sinappia
Kreikkalainen versio
- 100 g feta-juustoa
- 1 dl mustia oliiveja
- ½ punasipuli
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori perunat, leikkaa ne kuutioiksi ja keitä pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kuutiot lävikössä. Laita kylmään.
2. Suomalainen versio: Yhdistä keskenään majoneesi, kermaviili, kaprikset, suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Pilko punajuuri pieneksi ja silppua ruohosipuli. Koristele salaatin päällys hakkeilla juuri ennen tarjoilua.
3. Ranskalainen versio: Puhdista purjo ja suikaloi se hienoksi. Säästä muutama suikale koristeeksi. Vatkaa keskenään viinietikka, öljy ja sinappi, lisää suola ja pippuri. Kääntele seos varovasti perunakuutioiden joukkoon. Koristele purjosuikaleilla.
4. Kreikkalainen versio: Kuutioi feta-juusto ja suikaloi punasipuli. Vatkaa keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Kääntele seos sekä fetakuutiot, punasipulisuikaleet ja oliivit perunakuutioiden joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka