Perunasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5678062/landscape16_9/515/290/edf9f3b08989e9d21a57905eab8de1e7/CT/902553-1862.jpg)
Julkaistu
Perunasalaatti on maukkaimmillaan, jos sen valmistaa kesällä keitetyistä, kylmistä uusista perunoista. Se sopii hyvin muun muassa savukalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä perunaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 pieni purjo
- 1 friseesalaatti
- 2 rkl kapriksia
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja kaada päälle viini. Laita kylmään.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet.
3. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Kääntele kastike perunoihin ja lisää purjo. Asettele sekoitus salaatinlehdille. Koristele kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka