Perunasalaatti on maukkaimmillaan, jos sen valmistaa kesällä keitetyistä, kylmistä uusista perunoista. Se sopii hyvin muun muassa savukalalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 keitettyä perunaa
- ½ dl valkoviiniä
- 1 pieni purjo
- 1 friseesalaatti
- 2 rkl kapriksia
Kastike
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 tl valkoviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi perunat ja kaada päälle viini. Laita kylmään.
2. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puhdista ja suikaloi purjo. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet.
3. Pohjusta tarjoiluvati salaatinlehdillä. Kääntele kastike perunoihin ja lisää purjo. Asettele sekoitus salaatinlehdille. Koristele kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.