Perunasalaatti kapriksilla
Asettele perunasalaatti vihersalaattipedille suurelle vadille, niin yhdistät lisukkeet.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ¾ kg keitettyjä kuoriperunoita, viipaleina
- 3 dl viipaloitua purjoa
- 2 rkl kapriksia
- 1 suolakurkku, hienonnettuna
- 4-6 maustepippuria, murskattuina
Kastike
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl suolaa
- 2 tl viinietikkaa
- 3 munankeltuaista
- 2 dl rapsiöljyä
- 1 dl kuohukermaa
- hieman valkopippuria
Valmistusohje
1. Lado vuorotellen perunoita ja purjoa vuokaan.
2. Sekoita vatkaten tai monitoimikoneessa sinappi, suola, pippuri ja viinietikka, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää lopuksi öljy ohuena norona, samalla huolellisesti sekoittaen.
3. Vatkaa kerma ja kääntele kastikkeeseen.
4. Kaada kastike perunoille, ripottele päälle kapriksia, suolakurkkua ja maustepippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa