Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunaraguu ja punajuurisose

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Peruna mielletään aivan liian usein pelkäksi lisukkeeksi, vaikka se voisi olla aterialla myös pääosassa. Valitse tähän ruokaan mahdollisimman maukasta perunaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 800 g perunoita
  • 1 sitruuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 salottisipulia
  • 30 g voita
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 300 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 cl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat, viipaloi salottisipuli pituussuuntaan, nypi persiljasta lehdet ja kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele punajuuret. Paloittele myös sipuli ja tomaatit.

2. Punajuurisose: Pehmennä sipulinpaloja öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaatit, punajuuret, viinietikka ja tilkka vettä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia ja soseuta seos käsin tai tehosekoittimella. Seos on rakenteeltaan karkeaa, koska viinietikka estää punajuurten pehmenemisen.

3. Perunaraguu: Raasta 1/4 sitruunankuoresta. Pane perunat kattiaan ja lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan raastettu sitruunankuori, viipaloidu salottisipulit, valkosipulinkynnet, voi, suola ja vastajauhettu pippuri. keitä, kunnes keitinvesi sakenee liemeksi. Lisää persiljanlehdet ja keitä viisi minuuttia ilman kantta. Näin neste haihtuu juuri sopivasta siihen mennessä, kun perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma, kuumenna ja tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman keraValkosipulinen punajuurikeittoUunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatPinaattia ja juureksia paprikakastikkeessaLammasta vihannessosekeitossaJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen kera
PerunakakkuKananmunatonGluteenitonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku, perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaperunakakkuset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käserösti