Perunaraguu ja punajuurisose

Peruna mielletään aivan liian usein pelkäksi lisukkeeksi, vaikka se voisi olla aterialla myös pääosassa. Valitse tähän ruokaan mahdollisimman maukasta perunaa.

4 annosta

  • 800 g perunoita
  • 1 sitruuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2-3 salottisipulia
  • 30 g voita
  • 1 nippu persiljaa
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 300 g punajuuria
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 cl punaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat, viipaloi salottisipuli pituussuuntaan, nypi persiljasta lehdet ja kuori valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele punajuuret. Paloittele myös sipuli ja tomaatit.

2. Punajuurisose: Pehmennä sipulinpaloja öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaatit, punajuuret, viinietikka ja tilkka vettä. Keitä kannen alla noin 15 minuuttia ja soseuta seos käsin tai tehosekoittimella. Seos on rakenteeltaan karkeaa, koska viinietikka estää punajuurten pehmenemisen.

3. Perunaraguu: Raasta 1/4 sitruunankuoresta. Pane perunat kattiaan ja lisää vettä sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää kattilaan raastettu sitruunankuori, viipaloidu salottisipulit, valkosipulinkynnet, voi, suola ja vastajauhettu pippuri. keitä, kunnes keitinvesi sakenee liemeksi. Lisää persiljanlehdet ja keitä viisi minuuttia ilman kantta. Näin neste haihtuu juuri sopivasta siihen mennessä, kun perunat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma, kuumenna ja tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat