Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunamuusi kahdelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kahdelle

  • 2 isoa perunaa
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja halkaise ne. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä, alenna sitten lämpöä ja keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Kaada pois vesi kun perunat ovat kypsiä. Anna niiden levätä kattilassa kannen alla, niin että ne pysyvät lämpiminä.

2. Kuumenna maito ja voi toisessa kattilassa, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä.

3. Muussaa peruna perunasurvimella tai haarukalla niin sileäksi kuin mahdollista, ellet satu pitämään perunapaloista muusissa. Lisää maito-voiseos vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Voit myös käyttää sähkövatkainta. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile.

Kaikista perunoista voi valmistaa muusia, vaikka jauhoiset lajikkeet sopivatkin siihen parhaiten. Puikulaperunat maksavat hieman enemmän, mutta niistä saa erittäin maukasta, lähes keltaista muusia. Maito tekee muusista ilmavamman.

Lisää aiheesta:

JuuressoseKermainen perunagratiiniPerunasoseSavoijinkaalikääryleet tomaattikastikkeessaRanskalainen perunagratiiniGratinoitu perunasose
PerunamuusiKananmunatonGluteenitonKasvisruokaEdullisetLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi