Perunamuusi kahdelle

Kaikista perunoista voi valmistaa muusia, vaikka jauhoiset lajikkeet sopivatkin siihen parhaiten. Puikulaperunat maksavat hieman enemmän, mutta niistä saa erittäin maukasta, lähes keltaista muusia. Maito tekee muusista ilmavamman.

Kahdelle

  • 2 isoa perunaa
  • ½ dl maitoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja halkaise ne. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi kovalla lämmöllä, alenna sitten lämpöä ja keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Kaada pois vesi kun perunat ovat kypsiä. Anna niiden levätä kattilassa kannen alla, niin että ne pysyvät lämpiminä.

2. Kuumenna maito ja voi toisessa kattilassa, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä.

3. Muussaa peruna perunasurvimella tai haarukalla niin sileäksi kuin mahdollista, ellet satu pitämään perunapaloista muusissa. Lisää maito-voiseos vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Voit myös käyttää sähkövatkainta. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.