Perunalla suurustettu persiljakastike keitetylle kalalle

Perunalla suurustettu kastike on yksi muunnos perinteisestä persiljakastikkeesta. Tämä käy erittäin hyvin keitetyn kalan kanssa ja täydennykseksi sopivat mainiosti itse tehdyt perunalastut.

Neljälle

  • 700 g tuoretta kalaa

Tarjoiluun

  • runsaasti persiljasilppua
  • perunalastuja

Persiljakastike

  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuullota sipulisilppua voissa, lisää viini ja anna poreilla, niin että viini on lähes haihtunut. Lisää liemi, kerma ja perunakuutiot. Keitä hiljaa, kunnes perunat ovat aivan pehmeitä.

2. Ota perunat liemestä ja purista ne perunanpuristimella takaisin liemeen. Voit myös hienontaa koneella koko kastikkeen sileäksi. Lisää persiljasilppu, suola ja pippuri.

3. Keitä kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia, tai kunnes se on valkoista myös sisältä. Peitä tarjoiluvati persiljasilpulla ja nosta keitetty kala persiljapedille. Kaada persiljakastike päälle. Tarjoile perunalastuja lisäkkeenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.