Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunalla suurustettu persiljakastike keitetylle kalalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 700 g tuoretta kalaa

Tarjoiluun

  • runsaasti persiljasilppua
  • perunalastuja

Persiljakastike

  • 2 jauhoista perunaa
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua salottisipulit. Kuori perunat ja kuutioi ne. Kuullota sipulisilppua voissa, lisää viini ja anna poreilla, niin että viini on lähes haihtunut. Lisää liemi, kerma ja perunakuutiot. Keitä hiljaa, kunnes perunat ovat aivan pehmeitä.

2. Ota perunat liemestä ja purista ne perunanpuristimella takaisin liemeen. Voit myös hienontaa koneella koko kastikkeen sileäksi. Lisää persiljasilppu, suola ja pippuri.

3. Keitä kalaa miedolla lämmöllä 4-6 minuuttia, tai kunnes se on valkoista myös sisältä. Peitä tarjoiluvati persiljasilpulla ja nosta keitetty kala persiljapedille. Kaada persiljakastike päälle. Tarjoile perunalastuja lisäkkeenä.

Perunalla suurustettu kastike on yksi muunnos perinteisestä persiljakastikkeesta. Tämä käy erittäin hyvin keitetyn kalan kanssa ja täydennykseksi sopivat mainiosti itse tehdyt perunalastut.

Lisää aiheesta:

Lohi voikastikkeessaKasvisliemessä kypsennetty lohiLohi ja vihreä voikastikeKeitettyä turskaa persiljakastikkeessaTurskaa persiljakastikkeellaUunilohi yrttikastikkeessa
Keitetty kalaKastikkeet ja dipitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty kala
  • 17.09.202108:43
    Kalapullat

    Haukipyörykät eli kvenellit ja rapukastike – Jyrki Sukulan suosikkiohje

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat liedellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty ankerias jouluksi

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakat kylmänä tarjoiltuna

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitettyä suolasilakkaa