Perunalastut

Hauska ja erilainen drinkki-purtava ovat itsetehdyt perunalastut. Saadaksesi oikein ohuita viipaleita perunoista, voit käyttää juustohöylää. Jos käytät eri perunalaatuja, kuten siikliä, rosamundaa, sinistä kongoa ja bataattia, saat samalla kauniin värisinfonian.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, mielellään eri laatuja
  • 2 l öljyä friteeraamiseen
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja viipaloi ne hyvin ohueksi, esim. juustohöylällä. Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Keitä perunalastuja pieni erä kerrallaan. Lastujen pitää paistua kullanruskeiksi.

2. Nostele lastut valumaan talouspaperin päälle. Suolaa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!