Perunalastut
Hauska ja erilainen drinkki-purtava ovat itsetehdyt perunalastut. Saadaksesi oikein ohuita viipaleita perunoista, voit käyttää juustohöylää. Jos käytät eri perunalaatuja, kuten siikliä, rosamundaa, sinistä kongoa ja bataattia, saat samalla kauniin värisinfonian.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, mielellään eri laatuja
- 2 l öljyä friteeraamiseen
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja viipaloi ne hyvin ohueksi, esim. juustohöylällä. Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Keitä perunalastuja pieni erä kerrallaan. Lastujen pitää paistua kullanruskeiksi.
2. Nostele lastut valumaan talouspaperin päälle. Suolaa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan