Perunakukka ja prosciutto
Tämä erittäin tyylikäs alkuruoka sopii niille, jotka pitävät ilmakuivatusta kinkusta, vaikka Italian ylpeydestä, prosciuttosta. Myös ilmakuivattu porsaanfilee, lomo, käy oikein hyvin. Tähän ruokaan tarvitset kiinteitä perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 perunaa (kiinteä lajike)
- 1 mehevä omena
- tuoretta salviaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 100 g ilmakuivattua kinkkua (prosciutto, serrano ym.)
Valmistusohje
1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Raakapaista viipaleet oliiviöljyssä keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Hienonna salvia. Kuori omena ja viipaloi se ohuelti. Leikkaa viipaleet pieniksi sektoreiksi, "kakkuviipaleiksi". Sekoita omenaviipaleet ja salviasilppu sekä muutama tippa oliiviöljyä.
3. Jaa lämmitetyille lautasille perunaviipaleet kukan terälehtien muotoon. Asettele kinkku keskelle ja lusikoi päälle omenasalaatti. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan