Perunakukka ja prosciutto

Tämä erittäin tyylikäs alkuruoka sopii niille, jotka pitävät ilmakuivatusta kinkusta, vaikka Italian ylpeydestä, prosciuttosta. Myös ilmakuivattu porsaanfilee, lomo, käy oikein hyvin. Tähän ruokaan tarvitset kiinteitä perunoita.

Neljälle

  • 4 perunaa (kiinteä lajike)
  • 1 mehevä omena
  • tuoretta salviaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua (prosciutto, serrano ym.)

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Raakapaista viipaleet oliiviöljyssä keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Hienonna salvia. Kuori omena ja viipaloi se ohuelti. Leikkaa viipaleet pieniksi sektoreiksi, "kakkuviipaleiksi". Sekoita omenaviipaleet ja salviasilppu sekä muutama tippa oliiviöljyä.

3. Jaa lämmitetyille lautasille perunaviipaleet kukan terälehtien muotoon. Asettele kinkku keskelle ja lusikoi päälle omenasalaatti. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!