Perunakakut salaatin kera
Tämä on yksinkertainen ja helposti valmistettava kasvisruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Täyte
- 150 g erilaisia salaatinlehtiä
- 250 g keitettyjä parsakaalinkimppuja
- vesikrassia
- 2 dl ranskankermaa
- 2 tl raastettua piparjuurta
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuesti. Huuhdo ne kylmässä vedessä saadaksesi osan tärkkelyksestä pois. Kuumenna voita paistinpannussa. Lado perunaviipaleet ympyräksi pannuun, anna niiden paistua yhteen ennen kuin käännät kakun. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee samoin loppujen perunaviipaleiden kera.
2. Sekoita ranskankerma ja piparjuuri. Kääntele salaatti kastikkeeseen parsakaalien kera.
3. Asettele jokaiselle ruokailijalle perunakakku lautaselle, täytä salaatilla ja laita toinen perunakakku salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka