Perunakakkuset
Puolukkasurvos ja paistettu porsaanliha tai pekoni kuuluvat samaan pöytään perunakakkusten kanssa. Täysin toisenlaisen makuelämyksen tuo omenasose.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 1 litra hienoksi raastettua perunaa
- 1 iso sipuli
- 2 tl fenkolinsiemeniä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 140 g pekonia
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Purista perunaraasteesta pois mahdollisimman paljon vettä. Kuori ja hienonna sipuli. Vatkaa munat. Sekoita perunaraaste, sipuli, fenkolinsiemenet, jauhot, suola ja pippuri huolellisesti suuressa kulhossa.
2. Kuumenna voi paistinpannulla. Ota taikinasta nokareita (2 rkl) ja muotoile ne litteiksi kakkusiksi. Paista kakkusia keskilämmöllä molemmilta puolilta 3 minuuttia niin, että ne ovat kokonaan kypsiä. Älä anna kakkusten jäähtyä ennen tarjoilua.
3. Pane pekoni kylmälle paistinpannulle. Paista pekoni omassa rasvassaan ja nosta sitten imeytymään talouspaperin päälle. Tarjoa pekoni ja puolukkasurvos perunakakkusten lisänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan