Perunakakku
Tämä herkullinen perunakakku sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Älä käytä uusia perunoita, vaan valmista kakku syksyllä tai talvella.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g perunoita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti. Huuhdo raaste kylmällä vedellä, suolaa ja pippuroi. Kuori ja suikaloi sipuli, paista voissa. Lisää perunaraaste, sekoita sipulin kanssa ja painele sitten kakuksi.
2. Älä anna pannun kuumeta liikaa, paista n. 15 minuuttia. Käännä kakku varoen, kun se on saanut väriä alapuolelle. Lisää hieman voita, jos peruna vaikuttaa kuivalta, ja paista n. 10 minuuttia toiselta puolelta.
3. Paloittele kakku paloiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka