Mainos
Mainos

Tämä perunaruoka on oiva lisäke lampaanlihalle. Noutopöytäänkin perunakakku sopii mainiosti. Se vain paranee, jos se valmistetaan edellisenä päivänä ja lämmitetään ennen tarjoilua. Käytä perunakakkuun kiinteää perunalajiketta.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg perunaa (kiinteää lajiketta)
  • 250 g vuohenjuustoa
  • 250 g pinaattia
  • 5 munaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä 15 minuuttia. Perunat eivät saa olla ihan pehmeitä. Kuori perunat ja leikkaa 3 mm:n viipaleiksi. Murustele vuohenjuusto. Pilko pinaatinlehdet karkeasti. Voitele 25 cm:n läpimittainen irtopohjavuoka ja kerrostele perunaviipaleita, vuohenjuustomuruja ja pinaattihaketta. Ripottele suolaa ja pippuria joka kerroksen väliin. Viimeiseksi tulee perunakerros.

2. Vatkaa munat ja sekoita kerma ja maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan muiden ainesten päälle. Anna vuoan nyt vetäytyä tunnin ajan, jolloin myös munamaito leviää kaikkiin väleihin.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista perunakakkua 45-60 minuuttia, eli kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, voit peittää vuoan alumiinifoliolla paistamisen loppupuolella. Jäähdytä perunakakku, leikkaa viipaleiksi ja lämmitä ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.