Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg perunaa (kiinteää lajiketta)
  • 250 g vuohenjuustoa
  • 250 g pinaattia
  • 5 munaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä 15 minuuttia. Perunat eivät saa olla ihan pehmeitä. Kuori perunat ja leikkaa 3 mm:n viipaleiksi. Murustele vuohenjuusto. Pilko pinaatinlehdet karkeasti. Voitele 25 cm:n läpimittainen irtopohjavuoka ja kerrostele perunaviipaleita, vuohenjuustomuruja ja pinaattihaketta. Ripottele suolaa ja pippuria joka kerroksen väliin. Viimeiseksi tulee perunakerros.

2. Vatkaa munat ja sekoita kerma ja maito joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito vuokaan muiden ainesten päälle. Anna vuoan nyt vetäytyä tunnin ajan, jolloin myös munamaito leviää kaikkiin väleihin.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista perunakakkua 45-60 minuuttia, eli kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, voit peittää vuoan alumiinifoliolla paistamisen loppupuolella. Jäähdytä perunakakku, leikkaa viipaleiksi ja lämmitä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kermainen perunagratiiniTäytetyt uuniperunatSieni-riisitäytetyt paprikat perunagratiinin keraJuusto- ja pekonitäytetyt uuniperunatRanskalainen perunagratiiniGratinoitu perunasose
PerunakakkuGluteenitonPääsiäinenKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tämä perunaruoka on oiva lisäke lampaanlihalle. Noutopöytäänkin perunakakku sopii mainiosti. Se vain paranee, jos se valmistetaan edellisenä päivänä ja lämmitetään ennen tarjoilua. Käytä perunakakkuun kiinteää perunalajiketta.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakakku vuohenjuuston ja pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunakakku, perusresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raakaperunakakkuset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käserösti