Perunakakku, perusresepti

Tämä on mukavaa vaihtelua paistetuille perunoille.

Neljälle

  • 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Anna viipaleiden liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhdo valuvan veden alla ja valuta talouspaperilla. Kuivaa perunat keittiöpyyhkeellä.

2. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Lisää perunat, kääntele viipaleita muutamaan kertaan ja litistä paistinlastalla 1-2 cm paksuiseksi kakuksi.

3. Paista kullanruskeaksi keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat