Perunakakku, perusresepti
Tämä on mukavaa vaihtelua paistetuille perunoille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ohuesti. Anna viipaleiden liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. Huuhdo valuvan veden alla ja valuta talouspaperilla. Kuivaa perunat keittiöpyyhkeellä.
2. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Lisää perunat, kääntele viipaleita muutamaan kertaan ja litistä paistinlastalla 1-2 cm paksuiseksi kakuksi.
3. Paista kullanruskeaksi keskilämmöllä 3-5 minuuttia. Käännä ja paista myös toinen puoli. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti