Tämä on erittäin yksinkertainen ruoka, jonka voit valmistaa pakastekalasta. Jos annat kalan sulaa puoliksi, ruoka on sekä helppo- että nopeatekoinen – ja erittäin maukas. Kalan kera tarjoilet keitettyjä perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g pakastettuja kalafileitä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 reilu nippu persiljaa
- 1 sitruuna
- 50 g voita
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Laita perunat kiehumaan, paloittele kalafileet pienemmiksi. Hienonna persilja, purista sitruunasta mehu.
2. Sulata voi kattilassa, lisää persilja ja paista kevyesti 1 minuutti. Ota kattila liedeltä, lisää kalat, ripottele päälle vajaa teelusikallinen suolaa ja hieman vastajauhettua pippuria, kaada päälle sitruunamehu.
3. Peitä kattila foliolla, laita kansi päälle ja anna kalan poreilla hiljalleen 8 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.