Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Persialainen riisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl pitkäjyväistä, kiillotettua valkoista riisiä
  • 1 rkl suolaa
  • ¾ dl neutraalia öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • 4 perunaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl vettä

Riisin keittämiseen

  • 3-4 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½-1 tl suolaa
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl kurkumaa

Valmistusohje

1. Pese riisiä vähintään 3-4 kertaa kunnes kaikki tärkkelys on huuhdottu pois ja vesi on täysin kirkasta. Peitä riisi vedellä, lisää 1 rkl suolaa ja anna riisin levätä vähintään 30 minuuttia. Kuori samalla perunat, viipaloi ne ja laita kylmään veteen. Huuhdo sitten riisi ja siivilöi. Kuumenna 3-4 litraa vettä kiehuvaksi, lisää 1 tl suolaa, 1 rkl öljyä ja sitruunamehu.

2. Lisää varoen riisi kiehuvaan veteen ja keitä kovalla lämmöllä 4-5 minuuttia. Sekoittele välillä etteivät riisinjyvät tartu toisiinsa kiinni. Huuhdo riisi juoksevan kylmän veden alla, sekoita haarukalla, jotta saat pois lopunkin tärkkelyksen. Lisää ½-1 tl suolaa ja sekoita haarukalla. Pese kattila ja kuivaa hyvin, kuumenna siinä 3 rkl öljyä ja ¼ tl kurkumaa.

Riisi on tärkeä raaka-aine persialaisessa keittiössä. Riisiä liotetaan pitkään, mielellään yön yli jotta siitä tulee ilmavaa. Keitettäessä pata vuorataan usein perunoilla tai leivällä. Leivästä tulee maukasta ja rapeaa juuri sopivasti riisin kypsyessä. Riisi voidaan värjätä kokonaan tai osittain kansallismauste kurkumalla.

3. Paista perunaviipaleet kullanruskeiksi pannussa ja laita ne kattilaan. Lisää riisi perunaviipaleiden päälle ja muodosta kattilaan ”vuori”. Kaada päälle 1 rkl öljyä ja 2 dl vettä, tiivistä paketti laittamalla taitellun keittiöpyyhkeen kattilan ja kannen väliin. Keitä miedolla lämmöllä 25 minuuttia. Laita riisi isolle tarjoiluvadille ja koristele perunaviipaleilla riisinkeittokattilasta.

Lisää aiheesta:

Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiäIntialainen herneriisiAromaattinen keltainen riisiLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin keraHöyrytettyä turskaaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
RiisiKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riisi
  • 20.10.12:41
    Aasialainen ruoka

    Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Riisipallot ylijääneestä riisistä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riisi-linssipata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persialainen riisi

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Juhlavat riisipallot