Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Persialainen kanapata granaattiomenalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g kanaa (luutonta)
  • 1 keltasipuli
  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 1 ½ dl granaattiomenamehua
  • 100 g tuoreita, kivettömiä taateleita
  • 2 rkl kuivattua minttua
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ¼ g sahramia
  • 1 l kanalientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kana yhtä suuriksi paloiksi. Kuori ja hienonna keltasipuli, ota 1 rkl sivuun. Kuumenna öljy kattilassa sahramin kera. Paista sipuli öljyssä. Lisää kana ja ruskista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada päälle puolet liemestä, anna porista miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää lientä silloin tällöin.

3. Jauha saksanpähkinät tai rouhi ne morttelissa. Ruskista säästetty sipuli toisessa kattilassa, lisää pähkinät ja n. 3 dl lientä padasta. Vatkaa miedolla lämmöllä kunnes saat tasaisen, paksun kastikkeen. Lisää ruskistetut kanapalat, taatelit ja loput liemestä. Lisää granaattiomenamehu ja kuivattu minttu, sekoita hyvin. Anna porista n. 25 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tämä on todellinen persialaisen keittiön paraatiruokalaji. Alunperin se valmistettiin kalkkunasta tai ankasta, mutta kana on hintansa arvoinen ja maukas vaihtoehto. Granaattiomenamehun voi korvata ¾ desilitralla sitruunamehua, johon lisätään 2-3 rkl sokeria. Tuoreet taatelit voi korvata luumuilla.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKanaa sitruunaruohollaKana-maapähkinäkeittoKananpoika-taskurapupallerokeittoKatalonialainen lammaspataSitruunainen oliivi-lammaspata
KanapataKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata
  • 14.03.202209:20
    Nopeat ja helpot

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Broilerinkoivet

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Broilerinkoivet

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mulligatawny Soup

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Haudutettu broileri-tomaattipata