Persialainen kanapata granaattiomenalla

Tämä on todellinen persialaisen keittiön paraatiruokalaji. Alunperin se valmistettiin kalkkunasta tai ankasta, mutta kana on hintansa arvoinen ja maukas vaihtoehto. Granaattiomenamehun voi korvata ¾ desilitralla sitruunamehua, johon lisätään 2-3 rkl sokeria. Tuoreet taatelit voi korvata luumuilla.

Neljälle

  • 800 g kanaa (luutonta)
  • 1 keltasipuli
  • 200 g saksanpähkinöitä
  • 1 ½ dl granaattiomenamehua
  • 100 g tuoreita, kivettömiä taateleita
  • 2 rkl kuivattua minttua
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ¼ g sahramia
  • 1 l kanalientä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kana yhtä suuriksi paloiksi. Kuori ja hienonna keltasipuli, ota 1 rkl sivuun. Kuumenna öljy kattilassa sahramin kera. Paista sipuli öljyssä. Lisää kana ja ruskista muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada päälle puolet liemestä, anna porista miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää lientä silloin tällöin.

3. Jauha saksanpähkinät tai rouhi ne morttelissa. Ruskista säästetty sipuli toisessa kattilassa, lisää pähkinät ja n. 3 dl lientä padasta. Vatkaa miedolla lämmöllä kunnes saat tasaisen, paksun kastikkeen. Lisää ruskistetut kanapalat, taatelit ja loput liemestä. Lisää granaattiomenamehu ja kuivattu minttu, sekoita hyvin. Anna porista n. 25 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja