Pekoninen mustapapuchili

Mustapapuchili eli amerikkalaisittain black bean chili on täyttävää ja ravitsevaa kotiruokaa Etelä-Amerikasta ja Yhdysvaltain etelävaltioista, jossa joka taloudella on oma reseptinsä tästä ruoasta.

Kahdeksalle

  • 6 dl keitettyjä mustia papuja
  • 1 ½ tl juustokuminaa
  • 1 sipuli
  • 3 viipaletta pekonia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl chipotle-tahnaa
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 2 rkl black bean garlic -kastiketta
  • ½ dl ananasmehua
  • 1 dl tomaattimehua
  • 1 jalapeno
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paahda juustokuminan siemenet kuivalla pannulla ja murskaa ne sitten jauheeksi morttelissa. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi pekoni. Paista pekonia keskilämmöllä padassa, lisää sipulisilppu ja juustokuminajauhe, paista minuutti. Lisää sitten tomaattipyree, chipotle-tahna ja worcestershire-kastike ja paista vielä jokunen minuutti.

2. Kääntele joukkoon pavut, black bean -kastike, ananasmehu ja tomaattimehu. Keitä hiljaa 15 minuuttia. Silppua jalapeno hienoksi, lisää sitä ruokaan maun mukaan, mausta vielä suolalla, jos tarpeen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.