Pekoninen mustapapuchili
Mustapapuchili eli amerikkalaisittain black bean chili on täyttävää ja ravitsevaa kotiruokaa Etelä-Amerikasta ja Yhdysvaltain etelävaltioista, jossa joka taloudella on oma reseptinsä tästä ruoasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 6 dl keitettyjä mustia papuja
- 1 ½ tl juustokuminaa
- 1 sipuli
- 3 viipaletta pekonia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl chipotle-tahnaa
- 2 rkl Worcestershire-kastiketta
- 2 rkl black bean garlic -kastiketta
- ½ dl ananasmehua
- 1 dl tomaattimehua
- 1 jalapeno
- suolaa
Valmistusohje
1. Paahda juustokuminan siemenet kuivalla pannulla ja murskaa ne sitten jauheeksi morttelissa. Kuori ja silppua sipuli ja suikaloi pekoni. Paista pekonia keskilämmöllä padassa, lisää sipulisilppu ja juustokuminajauhe, paista minuutti. Lisää sitten tomaattipyree, chipotle-tahna ja worcestershire-kastike ja paista vielä jokunen minuutti.
2. Kääntele joukkoon pavut, black bean -kastike, ananasmehu ja tomaattimehu. Keitä hiljaa 15 minuuttia. Silppua jalapeno hienoksi, lisää sitä ruokaan maun mukaan, mausta vielä suolalla, jos tarpeen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta