Pekoni-sinihomejuustosalaatti päärynöillä

Tämä on todella herkullinen salaatti, jossa kohtaavat monet erilaiset maut kuten hunaja, päärynä, sinihomejuusto ja rapea pekoni. Tarjoile omana ruokanaan hyvän leivän kera tai seisovassa pöydässä muiden maukkaiden salaattien kanssa.

Neljälle

  • ½ salaatinkerä
  • 8 pekoniviipaletta
  • 50 g sinihomejuustoa
  • vihreitä oliiveja
  • 1 punasipuli

Hunajakastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, lisää öljy ja hunaja.

2. Huuhdo salaatti. Paista pekoni rapeaksi.

3. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Paloittele päärynä ja punasipuli ja asettele salaatinlehtien päälle. Murusta päälle juusto. Viimeistele pekonilla, oliiveilla ja kastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.