Pekoni-sinihomejuustosalaatti päärynöillä
Tämä on todella herkullinen salaatti, jossa kohtaavat monet erilaiset maut kuten hunaja, päärynä, sinihomejuusto ja rapea pekoni. Tarjoile omana ruokanaan hyvän leivän kera tai seisovassa pöydässä muiden maukkaiden salaattien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ½ salaatinkerä
- 8 pekoniviipaletta
- 50 g sinihomejuustoa
- vihreitä oliiveja
- 1 punasipuli
Hunajakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, lisää öljy ja hunaja.
2. Huuhdo salaatti. Paista pekoni rapeaksi.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Paloittele päärynä ja punasipuli ja asettele salaatinlehtien päälle. Murusta päälle juusto. Viimeistele pekonilla, oliiveilla ja kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka