Pekoni-sinihomejuustosalaatti päärynöillä
Tämä on todella herkullinen salaatti, jossa kohtaavat monet erilaiset maut kuten hunaja, päärynä, sinihomejuusto ja rapea pekoni. Tarjoile omana ruokanaan hyvän leivän kera tai seisovassa pöydässä muiden maukkaiden salaattien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- ½ salaatinkerä
- 8 pekoniviipaletta
- 50 g sinihomejuustoa
- vihreitä oliiveja
- 1 punasipuli
Hunajakastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hunajakastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka, lisää öljy ja hunaja.
2. Huuhdo salaatti. Paista pekoni rapeaksi.
3. Asettele salaattia neljälle lautaselle. Paloittele päärynä ja punasipuli ja asettele salaatinlehtien päälle. Murusta päälle juusto. Viimeistele pekonilla, oliiveilla ja kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti