Pekoni-kalapata

Pekoni antaa tässä pataruoassa niin kalalle kuin munakoisolle fantastisen maun. Käytä mieluiten puoliksi sulanutta pakastekalaa.

4 annosta

  • 500 g kalafileitä
  • 2 munakoisoa
  • 1 sipuli
  • 200 g pekonia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Kuumenna öljy keskilämmölle padassa. Pane mukaan pekoni, sipuli ja munakoiso ja kuullota 5 minuuttia. Kaada joukkoon vesi, pane kansi päälle ja hauduta pataa matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan.

2. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Kaada jauhot lautasille ja pyörittele kalapaloja jauhoissa niin, että palat jauhottuvat kunnolla. Paista kala öljyssä paistinpannulla, mutta vain niin kauan, että pinta saa kauttaaltaan väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane kalat munakoisoseokseen ja anna hautua 1-2 minuuttia. Ripottele päälle silputtua tuoretta korianteria. Tarjoa kalapata keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.