Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pekoni-kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pekoni antaa tässä pataruoassa niin kalalle kuin munakoisolle fantastisen maun. Käytä mieluiten puoliksi sulanutta pakastekalaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g kalafileitä
  • 2 munakoisoa
  • 1 sipuli
  • 200 g pekonia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Kuumenna öljy keskilämmölle padassa. Pane mukaan pekoni, sipuli ja munakoiso ja kuullota 5 minuuttia. Kaada joukkoon vesi, pane kansi päälle ja hauduta pataa matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan.

2. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Kaada jauhot lautasille ja pyörittele kalapaloja jauhoissa niin, että palat jauhottuvat kunnolla. Paista kala öljyssä paistinpannulla, mutta vain niin kauan, että pinta saa kauttaaltaan väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane kalat munakoisoseokseen ja anna hautua 1-2 minuuttia. Ripottele päälle silputtua tuoretta korianteria. Tarjoa kalapata keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraKalaa kookos-sipulikastikkeessaPinaatilla ja maapähkinävoilla maustettu kalapataLammas-papupataBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataLammaspata oliivien kera
KalapataLiharuokaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata