Pehmeät mantelikakut

Makeat, herkulliset kakut säilyvät hyvin ja maistuvat hedelmäsalaatin kumppanina tai kahvipöydän herkkuna. Ohje on peräisin Algeriasta.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 muna
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit mantelimyllyssä tai jauha ne tehosekoittimella. Sekoita mantelit, sokeri ja sitruunankuori. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla paksu rulla ja leikkaa siitä sentin paksuisia viipaleita. Nosta kakut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakut ruskistuvat.

3. Keitä vedestä ja sokerista liemi ja anna sen jäähtyä. Lasta kakut nopeasti liemeen, nosta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.