Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pehmeät mantelikakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makeat, herkulliset kakut säilyvät hyvin ja maistuvat hedelmäsalaatin kumppanina tai kahvipöydän herkkuna. Ohje on peräisin Algeriasta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 muna
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit mantelimyllyssä tai jauha ne tehosekoittimella. Sekoita mantelit, sokeri ja sitruunankuori. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla paksu rulla ja leikkaa siitä sentin paksuisia viipaleita. Nosta kakut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakut ruskistuvat.

3. Keitä vedestä ja sokerista liemi ja anna sen jäähtyä. Lasta kakut nopeasti liemeen, nosta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lisää aiheesta:

Mantelinen omenapiirakkaPehmeät bataattikakkusetPienet karamellitarteletitLeikatut piparkakutRanskalainen omenakakku mantelillaLuumutortut eli joululeivokset
LeivoksetGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset