Makeat, herkulliset kakut säilyvät hyvin ja maistuvat hedelmäsalaatin kumppanina tai kahvipöydän herkkuna. Ohje on peräisin Algeriasta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 200 g kuorittuja manteleita
- 2 dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 muna
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit mantelimyllyssä tai jauha ne tehosekoittimella. Sekoita mantelit, sokeri ja sitruunankuori. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla paksu rulla ja leikkaa siitä sentin paksuisia viipaleita. Nosta kakut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakut ruskistuvat.
3. Keitä vedestä ja sokerista liemi ja anna sen jäähtyä. Lasta kakut nopeasti liemeen, nosta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.