Pehmeät mantelikakut

Makeat, herkulliset kakut säilyvät hyvin ja maistuvat hedelmäsalaatin kumppanina tai kahvipöydän herkkuna. Ohje on peräisin Algeriasta.

4 annosta

  • 200 g kuorittuja manteleita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 muna
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit mantelimyllyssä tai jauha ne tehosekoittimella. Sekoita mantelit, sokeri ja sitruunankuori. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Muotoile taikinasta jauhotetulla alustalla paksu rulla ja leikkaa siitä sentin paksuisia viipaleita. Nosta kakut leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kakut ruskistuvat.

3. Keitä vedestä ja sokerista liemi ja anna sen jäähtyä. Lasta kakut nopeasti liemeen, nosta talouspaperille valumaan ja kuivumaan. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!